Vogelinformatiecentrum

Via DEZE link krijgt u altijd het overzicht van de meest recent ingevoerde vogelwaarnemingen op Texel. Ziet u zelf ook leuke vogelwaarnemingen voer deze dan zo snel mogelijk in op Waarneming.nl (u kunt gratis een account aanmaken) en dan kan iedereen ervan genieten. Bent u op zoek naar een vogel, houdt u dan wel aan de regels en ga niet van de paden of zonder toestemming op particulier terrein. 

Op zaterdag 26 mei kwam er plotseling een melding dat er een tweede Kalanderjaar (jonge) Lammergier boven Texel vloog. Al snel bleek dat het om een projectvogel uit de Oostenrijkse Alpen te gaan die de dagen daarvoor al op meerdere plekken in Nederland te zien was. De vogel had de avond daarvoor doorgebracht in Schoorl en was daar zaterdagochtend opgevlogen en had toen koers richting Texel gezet.

Lees meer...

Zelf op pad

Texel is een echt vogeleiland. Om u op weg te helpen kunt u naast meedoen met één van onze excursies ook zelf op pad gaan. Hiervoor hebben we als Vogelinformatiecentrum in samenwerking met Natuurmonumenten zelf een vogelkijkkaart ontwikkeld. Deze kaart geeft in grote lijnen aan waar u welke vogel zou kunnen aantreffen. Op de kaart staat ook een streeplijst waarop u bij kunt houden hoeveel vogels u gezien heeft. Via de onderstaande foto’s kunt u de kaart downloaden. U kunt de kaart ook aanschaffen in het Vogelinformatiecentrum. De prijs is € 2,95

Lees meer...