Vogelinformatiecentrum

Wat veel mensen niet weten is dat Texel ook in de winter een echt vogelparadijs is. Dat bleek wel op nieuwjaarsdag. De eerste dag van het nieuwe jaar werden er maar liefst 135 verschillende vogelsoorten gezien. Inmiddels staat de teller op Texel voor de maand januari op 166 verschillende vogelsoorten. Hierbij heel wat zeldzamere soorten.

Lees meer...

Op vrijdag 5 januari kwam er een enthousiaste vogelaar in het Vogelinformatiecentrum melding maken dat hij een Alk in de haven van Oudeschild had zien zwemmen. Een Alk ter plaatse is ook op Texel niet allerdaags, het was alweer 11 jaar geleden (2007) dat er voor het laatst een in de haven van Oudeschild te zien was.

Lees meer...

De laatste paar winters worden er steeds vaker Roodhalsganzen op Texel gezien. Voorheen werd deze zeldzame ganzensoort lang niet jaarlijks op Texel waargenomen, maar de laatste vier jaar wel, en vaak met meerdere exemplaren. Deze winter zijn er alweer drie gezien. Een solitaire vogel die het najaar langdurig tuseen de Brandganzen op Zeeburg verbleef en deze twee vogels die tussen de Rotganzen in de omgeving van Dijkmanshuizen verblijven. 

Lees meer...

Op zondag  3 december werd er op Waarneming.nl een Gekraagde Roodstaart ingevoerd langs de Zanddijk op Texel. Dit is heel ongewoon voor deze tijd van het jaar, dus Dick Groenendijk, die dit op Waarneming.nl zag, seinde enkele vogelaars op Texel in. In de vroege ochtend van 4 december vonden Hans Verdaat en Arend Wassink de vogel terug.

Lees meer...