Marcel van Rooijen, Esther van Rooijen, Cor Visser en Ab Steenvoorden vormen het team De Puffins. De leden van dit team kennen elkaar van allerlei natuurreizen. De leden van team De Puffins kennen elkaar van allerlei natuurreizen. Van Gambia, Spitsbergen, of dichterbij huis. De klik en gezellige sfeer is er van begin af aan. De gezamenlijke passie voor natuur staat centraal. Veel plezier en gezelligheid staan voorop. Het binnenhalen van de soorten komt dan als vanzelf.

 

Ab Steenvoorden
Freelance expeditie gids
Ab Puffins
Geboren en getogen in Noordwijk, na Texel de beste plek in Nederland om te vogelen. Vogelaar al vanaf heel jonge leeftijd en tegenwoordig mijn grenzen qua vogelen wat verlegd. Na 30 jaar lang in de hovenierssector werkzaam geweest te zijn, werd het tijd voor iets anders. Dus waarom niet de dingen die ik erg leuk vind combineren en van mijn hobby mijn werk maken. Ik hou van varen en van vogelen (al moet ik eerlijk zeggen dat ik zoogdieren leuker vind dan vogels) en na een paar trips om het uit te proberen ben ik besmet geraakt met het poolvirus. Nu werkzaam als vogelgids en zodiac driver op expeditie schepen in het Arctisch en Antarctisch gebied. Verlaat nu voor korte tijd het koude water om per fiets, voor het goede doel, Texel onveilig te maken.

Marcel van Rooijen
Accountmanager glastuinbouw-inrichting
Marcel Puffins
Buiten het werk om is Marcel heel graag in de natuur. Vogels kijken, vogels tellen, vlinders kijken, fotograferen en excursies geven. Het liefst zou hij iedere dag in de natuur willen zijn. Het maakt niet uit of dat de natuur in Nederland is of ergens in het buitenland.

Esther van Rooijen
Projectondersteuner
Esther Puffins
Naast haar werk bij het NFI is Esther veel te vinden in de natuur om te fotograferen, maar ook met het geven van natuurexcursies aan kinderen. Of het tellen van vogels en vlinders. Druk baasje; ze houdt niet van stilzitten. Wandelt veel, maar heeft eigenlijk een hekel aan fietsen. Speciaal voor de Texel Big Day stapt ze een hele dag op de fiets.

Cor Visser
Reisleider
Cor Puffins
Cor Visser is van kinds af aan geïnteresseerd in de natuur met een voorkeur voor vogels. Al vele jaren gepensioneerd wat hem de gelegenheid heeft gegeven om als reisleider over de hele wereld mensen te begeleiden. Zijn passie is het overbrengen van de natuur op de deelnemers. Verder is hij fervent natuurfotograaf.

 

 

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl