Team Dwaalgasten 2017 komt dit jaar met een update: Dwaalgasten 2.0.  Het team bestaande uit Christophe Reijman, Jeroen van Paridon en Joost Veeken willen in elk geval het persoonlijke record van 110 soorten verbeteren. Ze gaan ervoor!

Christophe Reijman
Docent Tekenen
Christophe Reijman Team Dwaalgasten 2.07 HVD4096
Ik ben Christophe Reijman, 36 jaar en tekendocent uit Haarlem. Ik ben al sinds jonge leeftijd vogelaar en heb deze hobby eigenlijk opgedaan op Texel. Jarenlang kom ik al op het eiland in de herfstvakantie om de (vogel)pracht van deze periode te kunnen meemaken. Afgelopen jaar was ik voor het eerst in mei op het eiland en wat heb ik genoten.. Alles in bloei en zo veel vogels!! Dat moest gewoon dit jaar weer gaan gebeuren.
Waarvan akte: Samen met collega Jeroen en medevogelaar Joost ga ik weer meedoen aan de Texel Big Day, en ik heb er nu al ontzettend zin in!
Afgelopen jaar hebben we met het team 110 soorten gehaald en we gaan kijken of we dat record kunnen aanscherpen. Ik ben heel erg benieuwd!

Jeroen van Paridon
Docent Biologie
Jeroen van Paridon Team Dwaalgasten 2.0
Ik ben Jeroen, 27 jaar oud en ben werkzaam als docent Biologie in Castricum. Via Christophe, mijn collega van school, ben ik terecht gekomen in het team Dwaalgasten 2.0. Een naam die op zich goed bij mij past als hobbymatige
vogelaar. Van huis uit ben ik namelijk meer geïnteresseerd in amfibieën en reptielen, maar door mijn studie Biologie en minor Landschap en Veldwerk ben ik steeds meer gaan voelen voor het vogelen en vogels in het algemeen (welke eigenlijk gewoon reptielen met veren en vleugels zijn… :p). Ik probeer door middel van dit soort activiteiten mijn vogelkennis op te schroeven en op peil te houden en gewoon te genieten van de prachtige natuur die Nederland ons te bieden heeft. Kortom, Ik heb er zin in!

 

Joost Veeken
De bouw/docent Biologie
Joost Veeken Team Dwaalgasten 2.0
Ik ben Joost, 23 jaar oud en op het moment werkzaam bij mijn vader in de bouw. Net als Jeroen ben ik afgelopen jaar afgestudeerd als docent Biologie. Door Jeroen ben ik terechtgekomen in het team Dwaalgasten 2.0, wat ik ontzettend leuk vind omdat het perfect aansluit bij mijn focus dit jaar. Dit jaar wil ik mij meer richten tot de natuur waar het vogelen, onder andere, ontzettend goed bij past. Daarnaast ga ik natuurmonitoring doen op vrijwillige basis.
Ik zie dit als een kans om mijn vogelkennis te vergroten in een leuk team en natuurlijk te genieten van de natuur en het buiten zijn.

doneerknop

 

Dwaalgasten 2.0

This year the team Dwaalgasten has been updated: Dwaalgasten 2.0. This team, consisting of Christophe Reijman, Jeroen van Paridon and Joost Veeken, are not only aiming to better their personal record of 110 species, but also enjoy all the birds on the way. That’s a great target for the Texel Big Day!

Christophe Reijman
Art teacher
Christophe Reijman Team Dwaalgasten 2.07 HVD4096
I am Christophe Reijman, 36 years old and an art teacher from Haarlem. I have been a birdwatcher from a very young age and actually first became interested in birds on Texel. I have visited the island during the autumn holidays for many years. It was only last year that I was on the island during May, and what a great time that was; spring was in full flow and there were so many birds! I just had to come again this year.
Together with colleague Jeroen and fellow birdwatcher Joost, I will again participate in the Texel Big Day, and I’m already looking forward to it!  Last year we recorded 110 species, and we are keen to see if we can beat that record.

Jeroen van Paridon
Biology teacher
Jeroen van Paridon Team Dwaalgasten 2.0
I’m Jeroen, 27 years old and I work as a biology teacher in Castricum. It was through Christophe, a colleague from my school, that I’ve ended up in the team Dwaalgasten 2.0. I’m interested in amphibians and reptiles although through my study in biology and landscape ecology I started to get interested in birdwatching and birds (which are really just reptiles with feathers and wings… : p). Through activities such as the Texel Big Day, I try and increase my knowledge of birds as well as simply enjoying the beautiful nature that the Netherlands has to offer.

Joost Veeken
Construction sector and Biology teacher
Joost Veeken Team Dwaalgasten 2.0
I am Joost, 23 years old and currently working with my father in the construction sector. I graduated last year as a lecturer in Biology along with Jeroen. It was because of Jeroen that I’ve ended up in the team Dwaalgasten 2.0, which I’m really happy about as it fits perfectly with my focus for this year: to learn more about nature and birds. In addition, I plan to do wildlife monitoring as a volunteer.
I see this as an opportunity to increase my knowledge on birds as part of a fun team and of course enjoy nature and being outdoors.

donate now

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl