Eerste Bus-excursies van start

Het Vogelinformatiecentrum is deze week gestart met de eerste exclusieve mini-bus excursies over Texel. Deze exclusieve vorm wordt nog niet aangeboden. Er zijn mogelijkheden van een halve dag langs de Vogelboulevard, een halve dag door het Nationaal Park Duinen van Texel of een hele dag waarbij beide routes gecombineerd worden. De eerste busexcursie zat meteen vol en de mensen werden getracteerd op een schitterende Hop. Naast deze welkome zeldzame vogel werden er ook vele andere soorten gezien.
excursie006
De excursies per exclusieve minibus duren per keer een dagdeel. De excursies langs de Vogelboulevard worden georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten. Langs de Vogelboulevard liggen vele natuurgebieden waar veel vogels gezien kunnen worden. Zeker met een ervaren vogelgids is hier veel te zien. Vanaf het Vogelinformatiecentrum rijden we al kijkend naar de vele vogels naar Oudeschild en vandaar af gaan we langs de dijk alle vogelgebieden langs. Geregeld wordt er gestopt om te wandelen of om een vogelhut te bezoeken.

De Vogelexcursies door het Nationaal Park Duinen van Texel worden in samenwerking met het Nationaal Park en met Staatsbosbeheer georganiseerd. Deze route gaat vanaf het Vogelinformatiecentrum via een aantal stops en wandelingen van noord tot zuid door het Nationaal Park. Door de verschillende landschappen staat ook deze tocht gegarandeerd voor veel verschillende vogelsoorten.
excursie001
Alle deelnemers van deze exclusieve mini-bus excursies krijgen het boekje vogels van Texel (twv 10 euro) kado. Hiermee kunnen ze tijdens de tocht bijhouden welke vogelsoorten gezien worden.

Onderdeel van de busexcursies is dat de deelnemers een prachtige Swarovski Verrekijker te leen krijgen. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt dat iedereen de vogels scherp in beeld krijgt.

De ochtendexcursies starten om 9.30 uur en duren tot circa 12.30 uur. De middagexcursies starten om 13.30 uur en duren tot circa 16.30 uur. Schrik niet als het iets langer duurt, want als er ergens een bijzondere vogel gezien wordt dan is de kans groot dat onze gids daar eerst langs wilt voordat de bus weer terug gaat. Eenmaal terug in het Vogelinformatiecentrum staat er altijd koffie of thee voor de deelnemers klaar. Voor de mensen die zowel de ochtend als de middag boeken ontvangen een gratis lunch.
excursie008
De kosten van de excursie bedragen 40 euro per persoon. De opbrengst van deze excursies gaat naar de Stichting Texel Vogeleiland en wordt gebruikt om de vogelkijkpunten op Texel te beheren en uit te breiden.

Meer informatie en boeken van deze busexcursies kan via de website www.vogelexcursiestexel.nl

Naast de bovengenoemde vogelexcursies langs de vogelboulevard en door het Nationaal Park Duinen van Texel worden er ook geregeld themaexcursies aanboden, houdt u daarvoor onze website in de gaten.
excursiebus-016

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl