Het Vogelinformatiecentrum Texel zoekt een nieuwe medewerker!

Het Vogelinformatiecentrum groeit!
Met de opening van het nieuwe Natuurcentrum De Marel aan de Nieuwlanderweg en de groei binnen het Vogelinformatiecentrum in de De Cocksdorp zijn we opzoek naar een enthousiaste
medewerker (32/40 uur per week, wensen in overleg).
Werken bij het Vogelinformatiecentrum is uniek en afwisselend. Belangrijk bij het Vogelinformatiecentrum is dat wij onze bezoekers de mooiste natuurervaringen van Texel willen meegeven. Het geven van informatie over de natuur op Texel en waar je wat kan beleven is erg belangrijk. In Natuurcentrum De Marel werken we nauw samen met  Natuurmonumenten en in De Cocksdorp zijn we gespecialiseerd in optiek voor natuurliefhebbers. Hier verkopen we alles voor de vogelaar. Je zult als medewerker daarom veel leren over verrekijkers, de algemene natuur op Texel en vogels en het vogels kijken in het bijzonder,  zodat je onze bezoekers de beste informatie en het beste advies kunt meegeven. Ons team bestaat momenteel uit 11 mensen en werktijden zijn van 10-18 uur en je draait geregeld in de weekenden mee.

Wie zoeken we?
We zoeken iemand die zelf geïnteresseerd is in de natuur, maar deze interesse ook graag wil delen met anderen. Het werk is afwisselend en varieert van voorlichting geven aan mensen die de natuur in willen, verkopen van diverse spullen waaronder optiek en schoonmaken. Je wordt allround ingezet en bent altijd bereid te leren en nieuwe dingen aan te pakken. We zoeken iemand die makkelijk kan samenwerken met collega’s van onze eigen organisatie en met vrijwilligers met wie we geregeld activiteiten opzetten.

Wat bieden we?
We bieden een gezellige en afwisselende werkomgeving op twee verschillende locaties, het Natuurcentrum De Marel en het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp. We bieden in eerste instantie een tijdelijk contract voor 32-40 uur per week met vooruitzicht op een vaste aanstelling. Het allerbelangrijkste wat we kunnen bieden is de kans om mensen voorlichting te mogen geven over de mooiste natuur en vogels die we in Nederland hebben.

Kennis over vogels (en natuur algemeen) is een sterke pre. Ben je bang dat je te weinig kennis van de natuur en onze producten hebt? Geen zorgen, dat leren we je graag! Wie je bent is uiteindelijk belangrijker voor ons!
Ben jij opzoek naar een unieke werkplek, met unieke en leuke taken? Neem dan contact met ons (Marc Plomp) op via deze link.

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl