Dankzij de donaties tijdens het Wadden Vogelfestival van 2016, en dankzij een donatie van Jan Boon (opbrengsten van een verjaardag) kon er bij het Renvogelveld een kijkscherm gerealiseerd worden. Dit kijkscherm kijkt uit over het plas dras veld nabij de vuurtoren. Bezoekers die daar een rondje wandelen kunnen de vogels bekijken zonder ze te verstoren.

20170303 090206 001 Large

Tijdens het Wadden Vogelfestival werden door vrijwilligers vele vogelexcursies gehouden (georganiseerd door het Vogelinformatiecentrum). De opbrengst kwam ten goede aan dit doel. Het aanvullende geld werd bijeen gebracht door iemand die tijdens zijn verjaardag om een donatie voor een goed natuurdoel vroeg. Mede hierdoor kon dit prachtige scherm gemaakt worden. Het kijkscherm is gemaakt door Hans Zuidema.

Het kijkscherm is gelegen net ten noorden van het Renvogelveld en kijkt uit over de ingerichte graslanden tussen Duinpark de Robbenjager en de Vuurtoren. In de winter staan deze graslanden onder water en zitten er veel eenden, meeuwen en ganzen. In de zomer zitten er weidevogels en vooral in het najaar erg veel lijsters en piepers. Het gehele jaar is dit dus een leuke plek om te bezoeken.

foto vogelkijkpunt Renvogelveld 004 Large

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl