Vogelinformatiecentrum

Marc Plomp is ook vanaf 1995 actief als cameraman en produceert vanaf 1998 al professionele films op DVD, Blue Ray, internet enz. Het filmbedrijf is bekend onder de naam Natuur Digitaal. Onder de naam Natuur Digitaal is ook een beeldbank met digitale filmbeelden (inclusief geluid) beschikbaar. De beeldbank is gespecialiseerd in beelden op het gebied van natuur en Landschap. Vooral vogelbeelden zijn rijkelijk vertegenwoordigd.

thumb camera003   thumb camera009   thumb camera010

Alle hedendaagse beelden worden gemaakt met hoogwaardige 4K apparatuur. Momenteel wordt er zelfs gefilmd met een RED Epic die tot een resolutie van 5K kan opnemen. Voor het filmen van vogels en andere dieren wordt de Canon lens HJ18ex28BIASE gebruikt. Dit is een van de beste en sterkste telelenzen die op het moment voorhanden is. Met een speciale adapter is deze lens te gebruik op de RED Epic. Daarnaast worden teleobjectieven die in de fotografie en 35 mm filmindustrie gebruikt worden, ingezet. Dit zijn lenzen van Sigma (150 mm macro), Tokina (11-16 mm), Tamron (28-300 mm en 24-70 mm) en Canon/Optex (150-600 mm). Het filmen gebeurt alleen maar vanaf statief (Sachtler video20). Dit omdat met zulke telelenzen anders geen stabiele beelden te maken zijn.

thumb camera004   thumb camera014   thumb camera005

De laatste jaren wordt nauw samengewerkt met andere natuurfilmers. Natuur Digitaal heeft de beschikking over één van de grootste digitale beeldbanken van Nederland op het gebied van natuur en landschap. Door de samenwerking kan er goed ingespeeld worden op de vragen van opdrachtgevers. Veel van de beelden zijn ook te verkrijgen via Beeld en Geluid in Hilversum.

Naast vogel & natuurfilms en beelden voor de beeldbank produceert Natuur Digitaal ook bedrijfsreportages in opdracht. Bij voorkeur zijn dit producties met natuur en landschap in de hoofdrol.

Voorbeelden van de filmbeelden die zich bevinden in de beeldbank van Natuur Digitaal vindt u elders op deze website en op de website www.wadden.tv. De filmbeelden zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden. Denkt u hierbij aan:

- Televisieuitzendingen
- Reclamefilms
- Bedrijfspresentaties
- Corperate films
- Voorlichtingsfilms

De filmbeelden kunnen op verschillende manieren aangeleverd worden. Voor prijzen en aanlevermethoden kunt u het beste contact opnemen per email.