Vogelinformatiecentrum

We kijken in onze rubriek Texel Vogeleiland even terug naar de maand juni met weer zes korte filmpjes over vogels. Ook de aankondiging van nieuwe digiscoop-workshops. Verder natuurlijk wat prouctnieuws, de uitleg van onze tweede ronde Leica Mystery Bird Competition en natuurlijk meteen de opgave van de derde ronde. Twee nieuwe uitdagende foto's. Veel leesplezier. 

Bekijk hier nieuwsbrief 2018-07

De maand juni is de echte voorjaarsmaand. Vele vogels zijn voor de tweede keer aan het broeden of hebben nu jongen. In het veld is het nu op zijn mooist. In deze nieuwsbrief blikken we terug op de meimaand en op een zeer geslaagd evenement, het Wadden Vogelfestival. Ook graag aandacht voor de nieuwe Privicywet die op 25 mei is ingegaan. Verder natuurlijk de uitleg van onze eerste ronde Leica Mystery Bird Competition en natuurlijk meteen de opgave van de tweede ronde. Twee nieuwe uitdagende foto's. Veel leesplezier. 

Bekijk hier nieuwsbrief 2018-06

De maand april staat voor ons altijd in het teken van de voorbereiding van het Wadden Vogelfestival wat we samen met het Nationaal Park Duinen van Texel organiseren. Deze nieuwsbrief staat ook in het teken van dat event. 12 & 13 mei zijn er vogelkijkpunten, een verrekijkershow, veel excursies en natuurlijk de Texel Big Day voor het goede doel: De Huiszwaluw. 

Bekijk hier nieuwsbrief 2018-05

De maand maart begon lekker koud, maar daarna kwam het voorjaar echt op gang. Buiten is het dan altijd weer spannend, de eerste voorjaarsvogels laten zich zien. Op Texel was het in maart een feest met de Koningseider die tweede helft maart bij paal 15 ontdekt werd en zich schitterend liet zien. Deze nieuwsbrief natuurlijk weer het vogelnieuws van afgelopen maand en leuke andere nieuwtjes. 

Bekijk hier nieuwsbrief 2018-04