Het Vogelinformatiecentrum is DE specialist in Nederland als het gaat om Verrekijkers en Telescopen. In het Vogelinformatiecentrum treft u het grootste assortiment aan optiek aan. U krijgt een echt advies uit de praktijk en hier kunt u alle kijkers zelf in de natuur testen. Niets is zo belangrijk als het zelf vasthouden en testen van een kijker. Kom langs en geniet onder het genot van koffie of thee van alle soorten verrekijkers en telescopen.

20140511 102209 Large

Tijdens het Wadden Vogelfestival op 11 en 12 mei is het Vogelinformatiecentrum het gehele weekend het decor van de grootste verrekijkershow. De volgende merken zijn met productspecialisten aanwezig om alle uitleg te geven:

Swarovski Optik,

Leica

Zeiss

Meopta

Bynolyt

Opticron 

logo Swarovski optik  Leica Logo RGBZeiss logo 880x654logo BYNOLYTMeopta logo RGB Opticron Web Logo

Naast de kijkers en telescopen van deze merken hebben we ook de optiek van Vogelbescherming Nederland in huis. Ook die kunt u bij ons testen en kopen (en voor leden natuurlijk met de ledenkorting).

Ook kunt (net als altijd) in het Vogelinformatiecentrum terecht voor het gratis schoonmaken van uw verrekijker of telescoop. Een vieze verrekijker kost veel kijkgenot. Vraag om een deskundige uitleg hoe u de kijker het beste kunt schoonmaken. Wij hebben verschillende schoonmaaksetjes om zelf uw kijker goed bij te kunnen houden. Een schone verrekijker vergroot uw kijkgenot.

Het Vogelinformatiecentrum heeft altijd alle modellen op voorraad in huis en we maken altijd een mooie aanbieding voor u. Bij ons kunt u de verrekijker van uw keuze buiten testen in onze vogelrijke tuin. U zult verstelt staan welke soorten u alleen tijdens het testen al kunt zien.

wvf041

Wilt u uw oude verrekijker inruilen dan is dat ook mogelijk. Wilt u dat uw oude verrekijker weer nuttig gebruikt wordt dan mag u uw oude of niet gebruikte verrekijker altijd inleveren. Het Vogelinformatiecentrum werkt samen met Vogelbescherming Nederland en oude verrekijkers worden nagekeken en de bruikbare gaan via het project Kijkers voor Kijkers naar het buitenland naar landen waar de bescherming van vogels nog in de kinderschoenen staat en de kijkers worden daar nuttig ingezet in de natuurbescherming.

Het Vogelinformatiecentrum is het gehele jaar open van maandag tot en met zaterdag van 10-18 uur en tijdens het Wadden Vogelfestival zijn wij ook op zondag open (dan het gehele weekend van 9.00-18.00 uur). Kijkt u ook eens op de webshop van het Vogelinformatiecentrum.

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl