Tijdens het Wadden Vogelfestival organiseert het Vogelinformatiecentrum het gehele weekend Vogelexcursies. De opbrengsten van deze vogelexcursies worden door de Stichting Texel Vogeleiland besteed aan een goed doel om de vogels op Texel te helpen. Op deze manier kunnen we allemaal wat terug doen voor de natuur, we genieten er ook van.
Op dit moment werken we nog aan het programma, de vogelexcursies kunt u straks rechtstreeks boeken via www.vogelexcursiestexel.nl. Natuurlijk zijn er al wel excursies te vinden die de komende maanden plaatsvinden.

20150510 093943 Large

Gedurende het Wadden Vogelfestival kunt u kiezen uit busexcursies en wandel excursies.

Tijdens de busexcursies gaat u met een exclusieve minibus met maximaal 8 mensen circa 3 uur op pad om vogels te kijken. Dit weekend staat al onze busexcursies zoveel mogelijk in het teken om veel verschillende vogels aan u te laten zien. Daarom is vooraf niet duidelijk aan te geven waar de gids u naar toe zal brengen, maar dat u veel verschillende vogels zult zien is zeker. Onze busexcursies zijn als volgt:

Vrijdag 10 mei van 13.30 – 16.30 uur.

Zaterdag 11 mei van 9.30 – 12.30 uur.

Zaterdag 11 mei van 13.30 – 16.30 uur.

Zondag 12 mei van 9.30 – 12.30 uur.

Zondag 12 mei van 13.30 – 16.30 uur.

Na afloop van de excursies komt u terug in het Vogelinformatiecentrum en samen met de deskundige gids drinkt u nog een kop koffie of thee en vult u een soortenlijst in. De kosten van de busexcursies zijn 40 euro per persoon.

20151029 112845 Large

De wandelexcursies gaan meerdere keren per dag en duren circa 2 uur. Soms verplaatsen we ons gezamenlijk in een paar auto’s naar een ander gebied om daar twee uur te wandelen. Het doel van deze wandelexcursies is altijd om zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten goed op naam te brengen. Ook wordt er veel aandacht aan de vogelzang en andere vogelgeluiden besteedt. Zodra de wandelexcursies bekend zijn wordt het hieronder aangegeven.

Na afloop van de wandelexcursies komen jullie weer terug in het Vogelinformatiecentrum om daar met de gids een kop koffie of thee te drinken en de soortenlijst in te vullen. De kosten van deze excursies bedragen 15 euro per persoon.

excursie 011

Alle opbrengsten van deze vogelexcursies gaan naar een goed vogeldoel (de duinvogels waaronder de Wulp). De Stichting Texel Vogeleiland zet zich in om vogels kijken op Texel verder te stimuleren en probeert overal plekken te maken waar je nog beter vogels kunt kijken zonder de vogels te verstoren.

vogeltraining

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl