German Precision Optics

German Precision Optics of kortweg GPO is een relatief nieuw merk. Techneuten met jarenlange ervaringen bij andere grote merken (Zeiss en Meopta) hebben het initiatief genomen om voor een scherpere prijs betere optiek te leveren. Daarin zijn ze zeker geslaagd. Niet zozeer dat de optiek nu beter is dan de genoemde merken, maar het is in dat segment zeker een welkome aanvulling, waardoor u als gebruiker een nog betere keuze kunt maken welke verrekijker het beste bij u past.

Voor vogelaars levert GPO verrekijkers in twee series. De instap serie is de Passion ED.  Dit zijn verrekijkers met 32mm en 42 mm en beide in vergrotingen van 8x en 10x. De kijkers kenmerken zich door een hele goede lichttransmissie waardoor de helderheid opvallend is. De kleuren zijn voor deze prijsklasse erg goed gecorrigeerd en de behuizing is robuust. De prijzen variëren van net onder de 400 euro tot onder de 500 euro.

De topserie van GPO is de Passion HD.  Een wat grotere kijker die in de 42mm en 50mm verkrijgbaar is. De lichtsterkte is zeker te vergelijken met de andere topmerken. De kijkers zijn robuust en liggen lekker in de hand. De vergrotingen lopen uiteen van 8x tot en met 12,5x  Deze laatste is echt een topper die ook nog eens stabiel in de hand te houden is. De prijzen van de Pasion HD serie variëren van net geen 900 euro tot en met 1300 euro.

Op alle modellen zit een hele goede service en een garantie van 10 jaar.

Voor meer informatie en prijzen, kijk in onze webshop

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl