Leica

thumb Leica-012

Leica: Deze duitse fabrikant behoort tot één van de drie echte topmerken. Leica levert van oudsher topoptiek. De Leica verrekijkers en Leica telescopen behoren tot de meest robuuste verrekijkers die er bestaan. Leica heeft voor vogelaars twee series klasse verrekijkers: de Trinovid en de Noctovid.

De Trinovid HD bestaande uit een 8×32, 10×32, 8×42 en een 10×42. Deze zeer aantrekkelijk geprijsde topkijker is lekker robuust en toch handzaam. Zeker de 32mm serie is een aanrader voor wie een wat lichtere kijker mee op pad wilt nemen. De combinatie van kwaliteit en relatief lage prijs maakt de Trinovid razend populair.

De Noctivid. Deze toplijn is verkrijgbaar in een 8×42 en een 10×42. U kunt kiezen uit een zwarte versie en een donkergroene versie. De Noctivid is uniek in zijn klasse. Door innovatief slijpwerk van de lenzen heeft Leica het voor elkaar gekregen om deze beide modellen meer scherptediepte mee te geven dan de vergelijkbare kijkers van andere merken. Daar tegenover staat dat er nog wel iets van randvertekening zichtbaar is. Voor brildragers heeft de Noctivid het voordeel dat met bril het gehele beeldveld te overzien is. Dit geeft onder alle omstandigheden een comfortabel gebruik. Leica verrekijkers worden in Nederland geïmporteerd door Transcontinenta. Hierdoor ligt de service op een hoog niveau. Als er met een Leica toch een keer iets gebeurt, zal men eerst via een Nederlandse gecertificeerde reparateur kijken wat er gedaan kan worden. Dit geeft voor de meeste reparaties een snelle afhandeltijd. Alle Leica verrekijkers worden geleverd met 10 jaar garantie.

Leica heeft ook twee mooie telescopen in het assortiment. De APO Televid 65 en de APO Televid 82. Beide zijn uitgerust met een 25-50x groothoek oculair.

Leica verzorgt dit jaar een prachtige prijs in onze Mystery Bird Competition die nog tot in april loopt. Doe mee en maak nog steeds kans op een Trinovid HD 8×32.

Voor meer informatie kom langs of kijk op onze webshop.

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl