Zeiss

Zeiss: Dit is het andere duitse topmerk. Naast Leica en Swarovski behoort Zeiss tot de echte topkijkers. Zeiss heeft verrekijkers in meerdere klassen. Voor de beginnende vogelaar heeft Zeiss de Terra introduceert. Dit is een prima kijker. Het is een prima kijker in de middenklasse tussen de 300 en 500 euro. De Terra kenmerkt zich door een goed gewicht en goede helderheid. Lichtsterkte is één van de kenmerken van een Zeiss verrekijker.

In de klasse van 800-1100 euro heeft Zeiss een prijstechnisch interessante topklasse kijker. De Conquest HD. Een kijker verkrijgbaar in de varianten 8×32, 10×32, 8×42 en 10×42. Deze kijkers kenmerken zich door een enorme lichtsterkte. Het is niet de lichtste kijker maar hij behoort zeker tot de lichtsterkste kijkers in deze klasse. Zoekt u in deze klasse een kijker, dan moet u zeker de Zeiss Conquest HD testen.

De top van Zeiss is de Victory SF, verkrijgbaar in 8×42 en 10×42. De SF heeft in deze klasse het breedste gezichtsveld. Het is in de topklasse ook de lichtste kijker. Bij iedereen die voor een topkijker gaat zal deze kijker zeker in zijn of haar test mee moeten nemen.

Op gebied van telescopen heeft de firma Zeiss twee modellen in huis. De Conquest Gavia 85. Deze telescoop van onder de 2.000 euro heeft een vast oculair van 30-60x. De topklasse heet Harpia. Deze telescoop is er in 85 en in 95 mm.

Meer informatie over onze Zeiss modellen, kom dan langs of kijk in onze Webshop

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl