Vogelinformatiecentrum en het CORONA-virus update mei

Het Vogelinformatiecentrum is normaal open voor iedereen. (van maandag tot en met zaterdag van 10.00-18.00 uur). Wel gaan we met gepaste zorg zowel met u als bezoeker om, als met onszelf als medewerkers. Daarom zullen we u misschien niet zo hartelijk begroeten als anders, maar u blijft van harte welkom. Wij houden de aanbevolen afstand van circa 1,5 meter en vermijden lichamelijk contact. Bij binnenkomst vragen we alle bezoekers eerst de handen te ontsmetten. Bij de entree staat een ontsmettingszuil met handvriendelijke alcohol gel. Verder vragen we iedereen om afstand te bewaren en hebben we een maximum aantal bezoekers ingesteld vanwege de omvang van het informatiecentrum.

Het uitproberen en testen van verrekijkers is dagelijks van 10.00-18.00 uur mogelijk in onze vogelvriendelijke en vogelrijke tuin. Ook hier vindt u voor het testen een ontsmettingszuil waar u nog een keer extra uw handen kunt ontsmetten zodat alle verrekijkers netjes virusvrij blijven. Op deze manier bieden we u een rustige en veilige manier van verrekijkers en telescopen testen waarbij we u als vanouds een gedegen praktijkadvies kunnen geven wat voor u de beste koop is.

Vogelexcursies

Nadat we vanaf 13 maart al onze busexcursies al hadden afgelast, hebben we besloten om vanaf 23 maart AL onze vogelexcursies tot 1 juni af te lasten. De nadrukkelijke oproep van onze regering en gemeente om niet voor het plezier in groepjes naar buiten te gaan heeft ons tot dit besluit gebracht. Natuurlijk vinden we dit erg jammer maar de gezondheid van u en onze excursieleiders is natuurlijk veel belangrijker.

Per 1 juni zijn vogelexcursies op kleine schaal weer mogelijk. Onze busexcursies geen helaas nog niet door. Wel kunnen we met onze bus weer privé excursies uitvoeren. Onze reguliere wandelexcursies worden per 1 juni met aanpassingen weer opgestart.

Onze aanpassingen zijn:

  • Kom met eigen vervoer want de rijden met eigen vervoer naar een plek om daar te gaan lopen. Carpoolen is helaas nog niet mogelijk.
  • De groepsgrootte is beperkt tot maximaal 8 personen.
  • Onderling houden we een afstand van 1,5 meter aan (ook naar de gids toe).
  • Wij nemen geen telescoop mee, omdat hierdoor de afstand heel slecht aan te houden is. Ook het tussentijds ontsmetten van de telescoop is tijdrovend (en slecht voor de telescoop). Heeft u zelf een telescoop dan kunt u die altijd meenemen.

Naast onze reguliere excursies zijn er dus ook privé excursies voor groepen tot maximaal 8 personen weer mogelijk. Familiegroepen tot maximaal 5 mensen kunnen per minibus, voor groepen tot maximaal 8 personen kunnen we diverse wandelexcursies verzorgen. Hier maken we maatwerk voor. Wilt u hier gebruik van maken dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Het boeken van onze reguliere Vogelexcursies kan weer via onze website www.vogelexcursiestexel.nl 

Adviezen

Zoals hierboven vermeld zijn wij wel gewoon open en bereikbaar. U kunt altijd langskomen of bellen over tips waar u welke vogels kunt gaan kijken, onze vogelkaart wordt weer dagelijks actueel gehouden.

Mensen die voor de periode na 1 juni al een busexcursie geboekt hadden worden benaderd om de datum te verzetten of om een alternatief te boeken.

Wij beseffen als geen ander dat het nu lastig kan zijn als u voor een verrekijkerkeuze eigenlijk naar Texel had willen komen. Daarom zijn wij via ons telefoonnummer (0222-316249) extra bereikbaar om u telefonisch te adviseren. Wij kunnen uw keuze telefonisch voorbereiden en u wellicht op afstand op een goede manier helpen met het maken van een goede keuze. Ondanks dat dit nooit kan wedijveren met zelf live testen, beseffen we ook dat u de aankoop misschien niet wilt uitstellen. Met een goed advies per telefoon kunnen we u wellicht toch helpen, en na een eventuele keuze sturen we de verrekijker of telescoop gratis verzekerd toe. Zo hoeft u uw voorgenomen aankoop niet uit te stellen.

Overigens hebben we inmiddels al de nodige ervaring opgedaan en hebben we gemerkt dat we u in de winkel prima kunnen helpen zonder te dicht bij elkaar te komen. Dus u blijft welkom.

We beseffen dat bovenstaande heel snel kan wijzigen. Zodra er nieuwe regels van kracht worden die invloed hebben op onze openingstijden of vogelexcursies laten we u dat hier direct weten. Mocht u andere vragen hebben over bereikbaarheid of vogelexcursies, neem gerust contact met ons op.

Het gehele team van het Vogelinformatiecentrum: Marc, José, Monique, Nienke, Bob, Rodny en Fiet

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl