Vogelinformatiecentrum en het CORONA-virus

Als Vogelinformatiecentrum volgen we alle ontwikkelingen rondom het CORONA-virus op de voet.

Zolang het mogelijk blijft, zijn we als Vogelinformatiecentrum open (van maandag tot en met zaterdag van 10.00-18.00 uur). Wel gaan we met gepaste zorg zowel met u als bezoeker om, als met onszelf als medewerkers. Daarom zullen we u misschien niet zo hartelijk begroeten als anders, maar u blijft van harte welkom. Wij houden de aanbevolen afstand van circa 1,5 meter en vermijden lichamelijk contact.

Vogelexcursies

Nadat we vanaf 13 maart al onze busexcursies al hadden afgelast, hebben we besloten om vanaf 23 maart AL onze vogelexcursies af te lasten. De nadrukkelijke oproep van onze regering en gemeente om niet voor het plezier in groepjes naar buiten te gaan heeft ons tot dit besluit gebracht. Natuurlijk vinden we dit erg jammer maar de gezondheid van u en onze excursieleiders is natuurlijk veel belangrijkers.

Zoals hierboven vermeld zijn wij wel gewoon open en bereikbaar. U kunt altijd langs of bellen over tips waar u welke vogels kunt gaan kijken.

Mensen die voor de komende periode al een vogelexcursie geboekt hadden worden vanaf 23 maart benaderd om de datum te verzetten of om geheel te annuleren.

Wij beseffen als geen ander dat het nu lastig kan zijn als u voor een verrekijkerkeuze eigenlijk naar Texel had willen komen, maar dat risico te groot vindt. Daarom zijn wij via ons telefoonnummer (0222-316249) extra bereikbaar om u telefonisch te adviseren. Wij kunnen uw keuze telefonisch voorbereiden en u wellicht op afstand op een goede manier helpen met het maken van een goede keuze. Ondanks dat dit nooit kan wedijveren met zelf live testen, beseffen we ook dat u de aankoop misschien niet wilt uitstellen. Met een goed advies per telefoon kunnen we u wellicht toch helpen, en na een eventuele keuze sturen we de verrekijker of telescoop gratis verzekerd toe. Zo hoeft u uw voorgenomen aankoop niet uit te stellen.

Overigens hebben we inmiddels al de nodige ervaring opgedaan en hebben we gemerkt dat we u in de winkel prima kunnen helpen zonder te dicht bij elkaar te komen. Dus u blijft welkom.

We beseffen dat bovenstaande heel snel kan wijzigen. Zodra er nieuwe regels van kracht worden die invloed hebben op onze openingstijden of vogelexcursies laten we u dat hier direct weten.

Mocht u andere vragen hebben over bereikbaarheid of vogelexcursies, neem gerust contact met ons op.

Het gehele team van het Vogelinformatiecentrum: Marc, José, Monique, Nienke, Bob, Rodny en Fiet

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl