Vogelinformatiecentrum

Begin december leek het erop of het niet echt licht wilde worden. Het waren letterlijk donkere dagen. Dagen die ook nog eens heel kort zijn in die tijd. Voor niemand echt aantrekkelijk om vogels te kijken. Toch waren er behoorlijk wat vogels op Texel. Alleen het aandeel zeldzaamheden was niet indrukwekkend. Maar toch waren er wel weer een aantal krenten te vinden. 

Lees meer...

Op 30 april 2008 opende we ons Vogelinformatiecentrum in de Cocksdorp. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en hebben we vogels kijken op Texel opnieuw op de kaart gezet. Om ons jubileumjaar te vieren organiseren we nu 12x een vogelkwis met leuke prijzen. Dit om iedereen zijn of haar kennis omhoog te brengen. 

Lees meer...

Op 30 april 2008 opende we ons Vogelinformatiecentrum in de Cocksdorp. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en hebben we vogels kijken op Texel opnieuw op de kaart gezet. Om ons jubileumjaar te vieren organiseren we nu 12x een vogelkwis met leuke prijzen. Dit om iedereen zijn of haar kennis omhoog te brengen. Deze Vogelkwis is gemaakt door Koen Stork en Tim Schipper. Twee van Texels getalenteerde jeugdige vogelaars. Kijk snel verder voor onze tweede Leica Mystery Bird en determineer deze vogels voor prachtige prijzen. 

Lees meer...

De maand november is voor vogelaars nooit de sterkste maand. De vogeltrek neemt af, winter is er vaak nog niet terwijl de dagen al behoorlijk kort zijn. Toch levert november vaak achteraf wel weer leuke soorten op. We voorspelden al de Rode Wouw en Kraanvogel (beide gezien), maar welke we niet verwacht hadden was de Vale Gierzwaluw en een erg late Grauwe Franjepoot. 

Lees meer...