Vleermuizenkast Chambord

25,95

Deze vleermuizenkast is geschikt voor meerdere soorten vleermuizen. De kast is geschikt als zomer en/of paarverblijf. Bij milde winters kan de kast ook als schuilplek dienen.

Tijdelijk niet op voorraad

Beschrijving

Er zijn verschillende vleermuissoorten die gebruik kunnen maken van deze vleermuizenkast, dit is afhankelijk van de soorten die lokaal voorkomen en waar de vleermuizenkast wordt opgehangen. Deze kast is geschikt als zomer en/of paarverblijf. Bij milde winters kan de kast ook als schuilplek dienen.

Waar kan de kast geplaatst worden:
Aan gebouwen: Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis.
Aan bomen: Gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, rosse vleermuis, bosvleermuis, gewone grootoorvleermuis, baardvleermuis, brandtsvleermuis.
In vochtige kelders, bunkers, etc.: Niet van toepassing.
Op zolders, in stallen: Gewone dwergvleermuis, gewone grootoorvleermuis, baardvleermuis.

De vleermuiskast kan zowel aan een boom als aan een gevel geplaatst worden. Kies bij voorkeur een zonnige plek maar plaats de kast niet onder of in kunstlicht. Vermijd directe regeninslag. De vleermuizenkast ophangen met de bijgeleverde schroeven. In de achterwand bevindt zich een “sleutelgat” waar de gemonteerde schroef ingehaakt kan worden. Door het voorgeboorde gat in de aanvliegplank kunt u de vleermuizenkast extra vast zetten. Bij voorkeur meerdere kasten bij elkaar hangen. Bij plaatsing op zolders en in stallen de kasten zo hoog mogelijk tegen de gevel of palen plaatsen. Bij hoge ruimtes in stallen of op zolders de kasten op minimaal 3 meter hoogte plaatsen.

Onderhoud
De vleermuiskasten moeten één keer per jaar in de winter schoongemaakt worden. Bij voorkeur tijdens een vorstperiode, controleer eerst of de kasten niet bezet zijn. Met een speciale borstel met lange steel kunnen alle spinnenwebben en andere vervuiling (zoals ontlasting) in de kast verwijderd worden. Jaarlijks moet ook de deugdelijkheid van de nestkast en de ophanging gecontroleerd worden.

  • Kleur: zwart
  • Breedte: 28 cm
  • Hoogte: 41 cm
  • Diepte: 6.5 cm
  • Materiaal: Hout

Extra informatie

Gewicht 2 kg