Nieuwsbrief 2019-01   7 januari 2019

Vogelinformatiecentrum

Nieuwsbrief januari 2019

Via onze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van leuke weetjes over vogels op Texel, onze activiteiten zoals evenementen en vogelexcursies, en natuurlijk leuke aanbiedingen en nieuw uitgekomen vogelartikelen zoals boeken, optiek, outdoor, enz. 


Het nieuwe jaar is alweer gestart. Als Vogelinformatiecentrum wensen wij u een heel fijn en vogelrijk jaar toe. Natuurlijk hopen we u ook in 2019 weer op Texel te mogen ontmoeten.

In deze nieuwsbrief kijken we kort vooruit wat 2019 ons allemaal gaat brengen. Natuurlijk ook weer een nieuwe aflevering van de Leica Mystery Bird / Vogelkwis en een overzicht van de waarnemingen van december 2018. 

Veel leesplezier. 


Marc, José, Nienke en Monique.

Nieuws

Texel Vogeleiland: Vogels in december, een terugblik en vooruitblik naar januari.

December, de laatste maand alweer. Natuurlijk weer de gebruikelijke wintervogels op Texel, maar weinig zeldzaamheden. Een Zwarte Zeekoet die kort gezien werd en voor de rest moesten we ons vermaken met een Grote en Kleine Burgemeester. Ook niet erg, want deze meeuwen lieten zich fraai bekijken en filmen. 

Kijkt u hier voor het uitgebreidere overzicht

Leica Mystery Bird Competitie negende ronde.

Om ons 10 jarig jubileum te vieren hebben we Koen Stork en Tim Schipper gevraagd om 12 maanden lang een vogelkwis te schrijven. De Leica Mystery Bird Competitie. Wij bieden leuke prijzen en u kunt uw kennis vergroten. Kijk hier voor de uitleg van de eerste aflevering en de opgave voor ronde twee. Doe mee en maak ieder maand kans op een mooi DVD pakket. Als hoofdprijs stelt Leica een prachtige Trinovid 8x32HD beschikbaar. Degene die gedurende 12 maanden de meeste goede antwoorden heeft wint deze top verrekijker t.w.v. € 1.000,00.

Kijk hier voor de uitslag van ronde 8 en de uitdaging van ronde 9.

Nieuwe Vogelatlas van Nederland.

Tijdens de Landelijke Dag van Sovon werd de Vogelatlas van Nederland gepresenteerd. Een ware bestseller. Inmiddels is men alweer toe aan de derde druk. Wegens succes dus ook bij ons uitverkocht, maar eind van de maand januari zijn ze ons weer beloofd. Bestel de atlas nu via onze webshop en u krijgt er gratis een DVD vogels van Texel bij. Die zenden we dan mee als we de Vogelatlas verzenden. Bestellen van de Vogelatlas kan hier.

Dutch Birding Vogeldag op 2 februari.

Op zaterdag 2 februari staan we als Vogelinformatiecentrum op de Dutch Birding Vogeldag in het congrescentrum De Werelt in Lunteren. De dag is een ontmoeting voor vogelaars en wordt gevuld met interessante lezingen over vogeldeterminatie. De zaal is open vanaf 9.30 uur. Toegang is 5 euro. Wij staan er met optiek en andere artikelen om vogels te kijken. Natuurlijk is het Vogelinformatiecentrum op Texel ook gewoon open die dag.  

Exclusieve samenwerking met Dutch Birding.

Dutch Birding en het Vogelinformatiecentrum hebben komende periode een exclusieve samenwerking. Bij aankoop van een verrekijker of telescoop boven de 500 euro ontvangt u van het Vogelinformatiecentrum een jaar gratis lidmaatschap op het magazine van Dutch Birding. Deze samenwerking geldt zowel bij aankoop in het Vogelinformatiecentrum zelf als bij aankoop via onze webshop. 

Wadden Vogelfestival 2019. 

op 11 en 12 mei 2019 organiseren we samen met het Nationaal Park weer het jaarlijkse Wadden Vogelfestival met een Texel Big Day. Boek nu uw accomodatie voor dit weekend via de VVV of kom ons helpen als vrijwilliger of vogelgids. Wilt u met een stand aanwezig zijnop de informatiemarkt laat het ons dan weten, wellicht kunnen we elkaar versterken. Meer informatie over het weekend of de Texel Big Day klik dan hier.