Nieuwsbrief 2020-01, 17 januari 2020

Vogelinformatiecentrum

Nieuwsbrief januari 2020

Via onze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van leuke weetjes over vogels op Texel, onze activiteiten zoals evenementen en vogelexcursies, en natuurlijk leuke aanbiedingen en nieuw uitgekomen vogelartikelen zoals boeken, optiek, outdoor, enz. 


Een nieuw jaar in het vooruitzicht, we hebben weer leuke plannen, de komende nieuwsbrieven leest u daar mee over. Dit jaar ook weer veel vogelexcursies en in samenwerking met Natuurmonumenten starten we ergens in het najaar op een tweede locatie in natuurgebied Waalenburg. We gaan daar Natuurcentrum de Marel exploiteren. Maar nu eerst nog een stukje winter. De temperaturen zijn er nog niet naar, het lijkt wel een vroeg voorjaar. 


Veel leesplezier en graag tot ziens in ons Vogelinformatiecentrum op Texel. 


Marc, José, Nienke, Monique, Bob en Rodny.

Nieuws

Terugblik op de vogels in december/januari.

Winteren wil het nog niet, is dat erg? Altijd weer moeilijk te zeggen. Voor de IJsvogels, de Flamingo en enkele Lepelaars die hier de winter doorbrengen is het zeker niet erg, maar een beetje winter brengt altijd weer leuke vogelsoorten naar het eiland. Maar ondanks de hogere temperaturen leverde de maand december en begin januari toch weer leuke waarnemingen op.  Lees hier ons volledige verslag van de afgelopen weken.

Leica Mystery Bird Competition / vogelkwis 2019-2020. Zesde ronde, januari.

Na een succesvol eerste jaar starten we weer met een nieuwe Leica Mystery Bird Competition. 12 maanden lang maandelijks twee raadselvogels te raden. De hoofdprijs is een Leica Trinovid HD 8x32 t.w.v. € 949,-. Iedereen mag meedoen. Je leert er erg veel van. Deze vogelkwis wordt maandelijks verzorgd door Koen Stork en Tim Schipper. 

Lees meer over deze vogelkwis en doe mee !!!.

Swarovski SLC 8x42 en 10x42 in prijs verlaagd. 

De SLC verrekijker van Swarovski heeft ontrecht altijd een beetje in de schaduw gestaan van de EL serie. Onterecht omdat de SLC serie is uitgerust met hetzelfde glas en daarnaast heel robust gebouwd is. Ook is de kijker een fractie lichter dan de EL serie. Per januari heeft Swarovski de prijzen van deze prachtige verrekijker met 10% verlaagd. Hoe lang deze actie duurt is nog niet bekend gemaakt. Wij hebben de SLC altijd op voorraad dus kom ons langs om deze kijker te vergelijken. Zoals u weet, wij ruilen uw oude kijker eventueel in. Kijk hier in onze webshop voor de SLC 8x42 of 10x42 

Texel Big Day op 9 mei, doe mee. 

Zaterdag 9 mei wordt tijdens het Wadden Vogelfestival de TEXEL BIG DAY georganiseerd. Teams van vogelaars doen die dag mee met een vogelwedstrijd met als doel zoveel mogelijk geld voor de bescherming van de Zomertortel op te halen.  Je mag maximaal 24 uur op pad om zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. Doe ook mee, het is heel gezellig en leerzaam en je helpt de Zomertortel. Lees hier meer over de TEXEL BIG DAY voor het goede doel.  

Wadden Vogelfestival 2020 (9 & 10 mei)

Reserveer nu alvast het weekend van 9 en 10 mei 2020 in uw agenda. Dan wordt alweer het vijfde Wadden Vogelfestival georganiseerd. Samen met het Nationaal Park Duinen van Texel en velen andere partners zullen we dat weekend Texel weer in het teken plaatsen van vogels kijken. Dat weekend zullen er weer vele activiteiten georganiseerd worden rondom het thema vogels kijken en voor het goede doel. In 2020 gaan wij ons inzetten voor de Zomertortel. Een prachtige duivensoort die het heel moeilijk heeft. Lees hier alles over het Wadden Vogelfestival 2020.

Standhouders zijn welkom.

Op zaterdag 9 mei wordt er als onderdeel van het Wadden Vogelfestival een markt voor Vogelaars organiseerd. Bent u op de een of andere manier actief met vogels beschermen of vogels kijken en wilt u dat promoten, wij kunnen u een leuke plek met veel publiek bieden. Heeft u interesse aanwezig te zijn in een tent of marktkraam, lees hier meer informatie en meldt u aan.