Nieuwsbrief 2020-07, 1 juli 2020

Bekijk online

Vogelinformatiecentrum

Nieuwsbrief juli 2020

Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van leuke weetjes over vogels op Texel, onze activiteiten (evenementen en vogelexcursies) en natuurlijk leuke aanbiedingen en nieuwe vogelartikelen zoals boeken, optiek, outdoor, enz. 


In deze nieuwsbrief echt groot nieuws over een nieuwe top verrekijker van Swarovski. Ondanks dat de Swarovski EL serie nog steeds één van de beste kijkers op de markt is en blijft, vond Swarovski dat het tijd is voor wat beters. Onder de naam Swarovski NL Pure komt er een geheel nieuwe serie verrekijkers in het absolute topsegment uit. Goed nieuws is dat de Swarovski EL verrekijker gewoon op de markt blijft, maar wel met veel lagere prijzen. Dus dat is twee maal goed nieuws.

Ook de komende periode zijn we gewoon open van maandag t/m zaterdag van 10.00-18.00 uur. In het Vogelinformatiecentrum hebben we diverse voorzorgmaatregelen genomen zodat u veilig kunt rondkijken of op een veilige manier onze verrekijkers/telescopen kunt komen testen. U bent dus van harte welkom. Maar telefonisch advies of bestellen via onze webwinkel kan natuurlijk ook. 


Veel leesplezier, blijf gezond en graag tot ziens in ons Vogelinformatiecentrum op Texel!


Marc, José, Nienke, Monique, Bob, Rodny en Fiet

Nieuws

De nieuwe standaard: Swarovski NL Pure

Swarovski komt in september met een geheel nieuwe verrekijker op de markt. De NL Pure. Dit wordt het nieuwe topmodel. De NL Pure komt in drie varianten: 8x42 met een beeldveld van 159 meter, 10x42 met een beeldveld van 133 meter en een 12x42 met een beeldveld van 113 meter.
Ook de bestaande techniek van de zogenaamde Field Flattener lenzen is verder verbeterd waardoor het beeld echt van rand tot rand scherp is. Daarnaast is ook de scherpstelling en het design veranderd. Swarovski staat er altijd al om bekend goed oog voor design te hebben. Met deze kijker maken ze dat weer waar. Door de slanke en gewelfde vormgeving ligt de kijker heerlijk in de hand. Hier leest u meer informatie over de nieuwe Swarovski NL Pure. Bestellen kan ook alvast.

Vogels op Texel: Terugblik op de maanden mei en juni. 

Mei en juni waren een beetje vreemde vogelmaanden. Vanwege de Corona voelde veel mensen zich niet heel vrij om lekker ongedwongen te gaan vogelen. Echter Texel beleefde een waanzinnig goed vogelvoorjaar. De ene zeldzaamheid na de andere werd gezien. Hoogtepunt was de prachtige Groene Fitis, die ontdekt werd door Tim Schipper die ook de foto hiernaast maakte. Lees hier het verslag van de mooiste waarnemingen in mei en juni op Texel. 

RONDE 11 van de Leica Mystery Bird Competition/vogelkwis 2019-2020

Alweer de voorlaatste ronde van de nieuwe Leica Mystery Bird Competition: 12 maanden lang maandelijks twee raadselvogels te raden. De hoofdprijs is een Leica Trinovid HD 8x32 t.w.v. € 949,-. Iedereen mag en kan meedoen. Je leert er veel van. Deze vogelkwis wordt maandelijks verzorgd door Koen Stork en Tim Schipper. 

Lees meer over deze vogelkwis en doe mee !!!.

Sterke prijsverlagingen Swarovski EL32 en EL42 modellen.

Nu Swarovski haar nieuwe topmodel heeft aangekondigd gaat de Swarovski EL verder als tweede model. Daarom kunnen wij de Swarovski EL 32 en de Swarovski EL42 nu aanbieden tegen sterk gereduceerde prijzen. U heeft nu al een Swarovski EL32 vanaf € 1.699,00 en een EL42 vanaf € 1.850,00. Nog steeds veel geld maar voor een topverrekijker is dit echt een waanzinnige aanbieding. Kijk hier voor onze meest actuele prijzen van de Swarovski EL 32 en EL42 modellen.