Nieuwsbrief 2021-03, 4 maart 2021
Vogelinformatiecentrum

Nieuwsbrief maart 2021

Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van leuke weetjes over vogels op Texel, onze activiteiten (evenementen en vogelexcursies) en natuurlijk leuke aanbiedingen en nieuwe vogelartikelen zoals boeken, optiek, outdoor, enz. 


Vanaf 3 maart zijn we gelukkig weer beperkt open. Op afspraak welliswaar maar we zijn er erg blij mee. In deze nieuwebrief leest u alles hoe u nu toch even kunt winkelen bij ons. U kunt dan een dag vogels kijken combineren met het testen / kopen van die nieuwe verrekijker of telescoop. Hoe leuk kan dat zijn. U bent dus van harte welkom. Wilt telefonisch advies of bestellen via onze webwinkel dan kan dat natuurlijk ook.  

Vol trots stellen we in deze nieuwesbrief ook twee nieuwe medewerkers aan u voor. U zult ze vooral tegenkomen in het nieuwe Natuurcentrum De Marel in Waalenburg (medio april open). 


Veel leesplezier, blijf gezond en graag tot ziens in ons Vogelinformatiecentrum op Texel!


Marc, José, Nienke, Monique, Bob, Rodny, Fiet, Petrina, Henk en Leonie.

Nieuws

Hoe werkt het winkelen op afspraak?   

Na een lange periode van sluiting zijn we als Vogelinformatiecentrum erg blij dat we nu weer enige ruimte hebben om publiek te ontvangen. Op afspraak mogen maximaal twee mensen komen winkelen of verrekijkers komen testen. U bent dus weer van harte welkom. Het enige wat u moet doen is een afspraak maken. Wij hanteren ruim de tijd. U hoeft dus niet bang te zijn dat u onder druk moet beslissen. We hebben zelfs tijd voor koffie. Om een afspraak te maken kunt u van 10.00 - 17.00 uur bellen met 0222-316249 of u kunt ons altijd mailen. Lees hier meer over de mogelijkheden om bij ons te winkelen of verrekijkers te testen op afspraak.

Onze online verrekijkerwinkel uitgelicht.     

Zoals iedereen vast wel weet is het Vogelinformatiecentrum gespecialiseerd in verrekijkers en telescopen voor vogelaars. Daarnaast zijn wij één van de best gesorteerde Swarovski Service Centra van de Benelux en zijn we uniek in onze service en advisering. Bij ons krijg je echt een advies uit de praktijk. Ook tijdens deze Lock Down periode doen we onze uiterste best om u zo goed mogelijk te adviseren. U kunt bij ons gewoon online bestellen en wij laten uw verrekijker of telescoop gratis thuisbezorgen. 
Kijk hier eens rond in onze online winkel en bestel online.

Henk Slikker, nieuwe medewerker.

Mijn naam is Henk Slikker en ik werk sinds 1 maart bij Vogelinformatiecentrum Texel en Natuurcentrum De Marel in Waalenburg. Ik ben 59 jaar en woon sinds 1989 op Texel. Veel mensen kennen mij wellicht vanuit mijn vorige functies bij Music Store Texel en Texelse Media. Ik heb dus een hele nieuwe stap gemaakt waarbij ik veel nieuwe dingen hoop te leren. De Texelse natuur is prachtig en ik vind het ontzettend leuk dat ik binnenkort in Natuurcentrum De Marel, waar ik de meeste tijd zal werken, mensen enthousiast mag maken over deze prachtige eilandnatuur. Want Texel heeft vaak veel meer te bieden dan veel mensen denken… Zeker op het gebied van natuur. Ik hoop u binnenkort te zien in Natuurcentrum De Marel of Vogelinformatiecentrum Texel in De Cocksdorp.

Leonie Hoever, nieuwe medewerkster.

Mijn naam is Leonie Hoever en ik ben 34 jaar. Twee jaar geleden verhuisde ik van Amsterdam naar Texel, waar ik nu heel fijn woon met mijn twee honden en vier kippen. In mijn vrije tijd wandel ik het liefst met mijn camera door de mooie natuur van het eiland. Ook heb ik nog een eigen bedrijf in fotografie en het ontwerpen van websites (eilandwerk.nl). Ik heb veel zin om straks bij Natuurcentrum De Marel aan de slag te gaan!

Wadden Vogelfestival 2021 (8 & 9 mei 2021)    

Noteert u deze data vast in uw agenda en boek alvast uw accomodatie op Texel. Op 8 & 9 mei staat heel Texel weer in het teken van vogels kijken. Natuurlijk is er weer een Texel Big Day, dit jaar in drie edities, voor ieder wat wils, ook als u niet naar Texel komt. Natuurlijk kunt u weer mee op verschillende vogelexcursies en is er een grote verrekijkershow. Vanwege Corona weten we nog niet of alles door kan gaan en of er ook een vogelaarsmarkt en kunstmarkt georganiseerd kan worden maar we houden u op de hoogte. Natuurlijk doen we dit allemaal voor een goed vogeldoel: bescherming van de akkervogels. 
Lees hier meer over het Wadden Vogelfestival.