Nieuwsbrief 12 - 4 december 2018

Vogelinformatiecentrum

Nieuwsbrief december 2018

Via onze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van leuke weetjes over vogels op Texel, onze activiteiten zoals evenementen en vogelexcursies, en natuurlijk leuke aanbiedingen en nieuw uitgekomen vogelartikelen zoals boeken, optiek, outdoor, enz. 


December, alweer de laatste maand. Feestdagen staan weer voor de deur, een heerlijke tijd om Texel eens in een heel andere setting te bezoeken. Ganzen en watervogels te over. In deze nieuwsbrief blikken we terug op november en voorspellen we wat leuke soorten voor dezember, ook de uitleg van onze zevende ronde Leica Mystery Bird Competition en natuurlijk meteen de opgave van de achtste ronde. Twee nieuwe uitdagende foto's. Ook aandacht voor de nieuwe vogelatlas en een nieuwe Crossbill guide over de wadden. Wij wensen u een gezellige decembermaand en alvast goede feestdagen. Veel leesplezier. 


Marc, José, Nienke en Monique.

Nieuws

Texel Vogeleiland: Vogels in november, een terugblik en vooruitbliknaar december.

November, vaak een wat mindere maand op vogelgebied. Korte dagen, vogeltrek loopt af en nog net geen echte winter. Toch viel het op Texel mee. Maar liefst drie verschillende Vale Gierzwaluwen op één dag. Waar kan dat. Kijk verder voor het totale overzicht met veel foto's en video's en Lees onze voorspellingen voor december. Kijk voor het totale overzicht hier.

(foto: Eric Menkveld)

Leica Mystery Bird Competitie achtste ronde.

Om ons 10 jarig jubileum te vieren hebben we Koen Stork en Tim Schipper gevraagd om 12 maanden lang een vogelkwis te schrijven. De Leica Mystery Bird Competitie. Wij bieden leuke prijzen en u kunt uw kennis vergroten. Kijk hier voor de uitleg van de eerste aflevering en de opgave voor ronde twee. Doe mee en maak ieder maand kans op een mooi DVD pakket. Als hoofdprijs stelt Leica een prachtige Trinovid 8x32HD beschikbaar. Degene die gedurende 12 maanden de meeste goede antwoorden heeft wint deze top verrekijker t.w.v. € 1.000,00.

Kijk hier voor de uitslag van ronde 7 en de uitdaging van ronde 8.

Nieuwe Vogelatlas van Nederland.

Tijdens de Landelijke Dag van Sovon werd de Vogelatlas van Nederland gepresenteerd. Een geweldig naslagwerk van de meeste vogelsoorten die in Nederland voorkomen. De Atlas is zo populair dat hij de eerste dag al weer uitverkocht was. Voor een prijs van € 60,00 haalt u een van de beste vogelboeken in huis. Wij hebben ze vanaf 20 december weer op voorraad. U kunt hem al bestellen en vanaf 20 december sturen wij ze weer toe. bestellen van de Vogelatlas kan hier.

Crossbill guides komt met gids over de Wadden.

Vanaf 1 maart 2019 zal de nieuwste Crossbill guides verkrijgbaar zijn. Deze rijk geïllustreerde gids over het Nederlandse Deel van de Wadden is een echte aanrader. De gids beschrijft 28 mooie wandel- en fietsroutes. Bij de gids hoort ook een gratis app waarmee je de routes eenvoudig kunt volgen. Zodra de gids uitgebracht is zal deze ook in onze webshop te verkrijgen zijn. De gids gaat 25,95 euro kosten. 

Vogelexcursies tijdens het winter halfjaar.

Kies bewust voor één van de Vogelexcursies van het Vogelinformatiecentrum. Dan helpt u de natuur op Texel vooruit. Alle opbrengsten van onze excursies doneren we voor het goede doel. Afgelopen jaar hebben we ruim 4.000 euro ingezameld voor de Stichting Texel Vogeleiland. Dit geld gaat naar de Huiszwaluw en wordt gebruikt voor een nieuw uitkijkpunt op Texel. komende maanden zijn er vooral Ganzen, Eenden, Steltlopers, maar ook speciale wintergasten laten zich in grote aantallen mooi bekijken. Ga mee met één van onze wekelijkse vogelexcursies per voet of per minibus. Kijk hier voor alle vogelexcursies tijdens het komende winterhalfjaar.

Wadden Vogelfestival 2019. 

op 11 en 12 mei 2019 organiseren we samen met het Nationaal Park weer het jaarlijkse Wadden Vogelfestival met een Texel Big Day. Boek nu uw accomodatie voor dit weekend via de VVV of kom ons helpen als vrijwilliger of vogelgids. Wilt u met een stand aanwezig zijn laat het ons dan weten, wellicht kunnen we elkaar versterken. Meer informatie over het weekend of de Texel Big Day klik dan hier.