Nieuwsbrief 2019-10, 12 oktober 2019

Vogelinformatiecentrum

Nieuwsbrief oktober 2019

Via onze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van leuke weetjes over vogels op Texel, onze activiteiten zoals evenementen en vogelexcursies, en natuurlijk leuke aanbiedingen en nieuw uitgekomen vogelartikelen zoals boeken, optiek, outdoor, enz. 


In deze nieuwsbrief kijken we kort terug op mooie septembermaand en blikken we vooruit wat u allemaal in oktober mag verwachten op Texel. Alhoewel nog vroeg, we kijken ook alweer richting Wadden Vogelfestival wat op 9 & 10 mei weer zal plaatsvinden. Reserveert u dat weekend maar vast. 


Veel leesplezier en graag graag tot ziens in ons Vogelinformatiecentrum op Texel. 


Marc, José, Nienke, Monique, Bob en Rodny.

Nieuws

Terugblik op de vogels in september/oktober.

September laat altijd het midden tussen nazomer en herfst. Op Texel was het heerlijk vogelweer. Erg afwisselend en dat bracht ons ook leuke waarnemingen zoals kleine vliegenvanger. Maar we moesten op begin oktober wachten voor de echt leuke soorten. De eerste week bracht ons een Flamingo en een Blauwvleugeltaling. Lees hier ons volledige verslag van de vogelmaand september.

Leica Mystery Bird Competition / vogelkwis 2019-2020. Derde ronde, oktober.

Na een succesvol eerste jaar starten we weer met een nieuwe Leica Mystery Bird Competition. 12 maanden lang maandelijks twee raadselvogels te raden. De hoofdprijs is een Leica Trinovid HD 8x32 t.w.v. € 949,-. Iedereen mag meedoen. Je leert er erg veel van. Deze vogelkwis wordt maandelijks verzorgd door Koen Stork en Tim Schipper. 

Lees meer over deze vogelkwis en doe mee!.

Wadden Vogelfestival 2020 (9 & 10 mei)

Reserveer nu alvast het weekend van 9 en 10 mei 2020 in uw agenda. Dan wordt alweer het vijfde Wadden Vogelfestival georganiseerd. Samen met het Nationaal Park Duinen van Texel en velen andere partners zullen we dat weekend Texel weer in het teken plaatsen van vogels kijken. Dat weekend zullen er weer vele activiteiten georganiseerd worden rondom het thema vogels kijken en voor het goede doel. In 2020 gaan wij ons inzetten voor de Zomertortel. Een prachtige duivensoort die het heel moeilijk heeft. Lees hier alles over het Wadden Vogelfestival 2020.

Vrijwilligers gevraagd voor het Wadden Vogelfestival.

Het organiseren van het Wadden Vogelfestival lukt alleen maar met de hulp van vele vrijwilligers. Die kunnen we altijd gebruiken diverse activiteiten. Zowel voor onze excursies, vogelkijkpunten, Texel Big Day, Kunstmarkt, Vogelaarsmarkt enz. Heeft u interesse om ons te helpen, hier leest u er meer over.

Kunst en vogels / natuur op herhaling.  

Onderdeel van het Wadden Vogelfestival is een kunstmarkt. Iedereen die kunst maakt over vogels en of natuur is hier welkom om zijn of haar werk te presenteren. De kunstmarkt is onderdeel van de markt voor vogelaars en wordt gehouden op zaterdag 9 mei. Heeft u interesse aanwezig te zijn in een tent of marktkraam, lees hier meer informatie en meldt u aan.

Standhouders zijn welkom.

Op zaterdag 9 mei wordt er als onderdeel van het Wadden Vogelfestival een markt voor Vogelaars organiseerd. Bent u op de een of andere manier actief met vogels beschermen of vogels kijken en wilt u dat promoten, wij kunnen u een leuke plek met veel publiek bieden. Heeft u interesse aanwezig te zijn in een tent of marktkraam, lees hier meer informatie en meldt u aan.

Nieuwe Roofvogelsgids.

Pas is er een prachtige nieuwe Roofvogelgids verschenen. Het is geen gids om makkelijk mee te nemen in het veld, maar het is echt een naslagwerk waar je avonden in door kan brengen. Van alle Europese soorten staan er tal van goede herkenningsfoto's van zowel de vogels in vlucht als in zit, in. Ook tref je foto's van de verschillende leeftijden en ruistadia aan. Daarnaast kan je interactief de geluiden opzoeken van alle soorten roofvogels. De gids is geschreven door Lars Geijl, bekend van zijn eerder uitgebrachte Steltloperboek. 

Bestellen van de nieuwe Roofvogelgids kan hier.

Het Vogelinformatiecentrum op de landelijke dag van Sovon.

30 november is het weer zover. Dan is er in de Reehorst in Ede de Landelijke Dag van Sovon. Met meer dan 60 standhouders en vele lezingen één van de jaarlijkse hoogtepunten voor vogelaars. Ook wij zijn er aanwezig met Swarovski Optik, Meopta, Leica en Bynolyt. Komt u gezellig langs om de vele modellen verrekijkers en telescopen te testen en eventueel aan te schaffen. Wij doen ook aan inruil.