Nieuwsbrief 2019-11, 20 november 2019

Vogelinformatiecentrum

Nieuwsbrief november 2019

Via onze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van leuke weetjes over vogels op Texel, onze activiteiten zoals evenementen en vogelexcursies, en natuurlijk leuke aanbiedingen en nieuw uitgekomen vogelartikelen zoals boeken, optiek, outdoor, enz. 


In deze nieuwsbrief kijken we kort terug op de afgelopen weken en blikken we vooruit wat u komende weken allemaal mag verwachten op Texel. Natuurlijk ook weer de Mystery Bird Competitie en aandacht voor het Wadden Vogelfestival 2020 wat op 9 & 10 mei weer zal plaatsvinden. Reserveert u dat weekend maar vast. 


Veel leesplezier en graag graag tot ziens in ons Vogelinformatiecentrum op Texel. 


Marc, José, Nienke, Monique, Bob en Rodny.

Nieuws

Terugblik op de vogels in oktober en november.

Ondanks een hele natte start van november werden er veel leuke vogelsoorten gezien op Texel. De Flamingo en Blauwvleugeltaling bleven erg lang en zitten er bij het verspreiden van deze nieuwsbrief wellicht nog. Ook alweer lekker veel wintervogels. Enkele Wilde Zwanen en een mooie grote groep met Strandleeuwerikken in De Slufter. Lees hier ons volledige verslag van de afgelopen weken.

Leica Mystery Bird Competition / vogelkwis 2019-2020. Vierde ronde, november.

Na een succesvol eerste jaar starten we weer met een nieuwe Leica Mystery Bird Competition. 12 maanden lang maandelijks twee raadselvogels te raden. De hoofdprijs is een Leica Trinovid HD 8x32 t.w.v. € 949,-. Iedereen mag meedoen. Je leert er erg veel van. Deze vogelkwis wordt maandelijks verzorgd door Koen Stork en Tim Schipper. 

Lees meer over deze vogelkwis en doe mee !!!.

Opticron verrekijker met stabilisatie is er. 

Echt betrouwbare kijkers met stabilisatie en met een prettige prijs bestonden tot voor kort nog niet. Daar is nu verandering in gekomen. Opticron brengt twee modellen met Stabilisatie uit. Wij hebben ze voor u getest en waren positief verrast. Er is een 10x30 en een 12x30. Zelfst de laatste is verrassend goed en de stabilisatie werkt erg prettig. Wij hebben ze nu op voorraad. Meer info over deze kijker met stabilisatie vindt u hier.

Nieuwe winkelinrichting i.s.m Vivara en NABU

Al sinds jaar en dag zijn wij als Vogelinformatie-centrum verkooppunt van alle Vivara producten. Sinds dit voorjaar ook voor Vivara Pro. Wij hebben van veel producten voorbeelden hangen. Wist u dat u bij de aankoop van de Vivara producten het werk van Vogelbescherming Nederland en de NABU (Duitsland) ondersteund. Kom snel eens langs en bekijk onze nieuwe inrichting met veel nieuwe Vivaraproducten. 

Wadden Vogelfestival 2020 (9 & 10 mei)

Reserveer nu alvast het weekend van 9 en 10 mei 2020 in uw agenda. Dan wordt alweer het vijfde Wadden Vogelfestival georganiseerd. Samen met het Nationaal Park Duinen van Texel en velen andere partners zullen we dat weekend Texel weer in het teken plaatsen van vogels kijken. Dat weekend zullen er weer vele activiteiten georganiseerd worden rondom het thema vogels kijken en voor het goede doel. In 2020 gaan wij ons inzetten voor de Zomertortel. Een prachtige duivensoort die het heel moeilijk heeft. Lees hier alles over het Wadden Vogelfestival 2020.

Doe mee met de Texel Big Day en help de Zomertortel. 

Tijdens het Wadden Vogelfestival van 2020 wordt op 9 mei voor de vierde keer de Texel Big Day georganiseerd. Doe ook mee en ga samen met een aantal vrienden die dag vogels kijken. Lopend of op de fiets. Doel is zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen om de Zomertortel in Nederland te helpen. Doe ook mee en help. Hier leest u alles over de Texel Big Day en ons goede doel.

Kunst en vogels / natuur op herhaling.  

Onderdeel van het Wadden Vogelfestival is een kunstmarkt. Iedereen die kunst maakt over vogels en of natuur is hier welkom om zijn of haar werk te presenteren. De kunstmarkt is onderdeel van de markt voor vogelaars en wordt gehouden op zaterdag 9 mei. Heeft u interesse aanwezig te zijn in een tent of marktkraam, lees hier meer informatie en meldt u aan.

Standhouders zijn welkom.

Op zaterdag 9 mei wordt er als onderdeel van het Wadden Vogelfestival een markt voor Vogelaars organiseerd. Bent u op de een of andere manier actief met vogels beschermen of vogels kijken en wilt u dat promoten, wij kunnen u een leuke plek met veel publiek bieden. Heeft u interesse aanwezig te zijn in een tent of marktkraam, lees hier meer informatie en meldt u aan.

Het Vogelinformatiecentrum op de landelijke dag van Sovon.

30 november is het weer zover. Dan is er in de Reehorst in Ede de Landelijke Dag van Sovon. Met meer dan 60 standhouders en vele lezingen één van de jaarlijkse hoogtepunten voor vogelaars. Ook wij zijn er aanwezig met Swarovski Optik, Meopta, Leica en Bynolyt. Komt u gezellig langs om de vele modellen verrekijkers en telescopen te testen en eventueel aan te schaffen. Wij doen ook aan inruil.