Nieuwsbrief november 2021

Bekijk online

Vogelinformatiecentrum

Nieuwsbrief november 2021

Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van leuke weetjes over vogels op Texel, onze activiteiten (evenementen en vogelexcursies) en natuurlijk leuke aanbiedingen en nieuwe vogelartikelen zoals boeken, optiek, outdoor, enz. 


Na een lange pauze (gelukkig door drukte) hierbij eindelijk weer onze nieuwsbrief vol met nieuwtjes vanaf Texel. Ondanks alle beperkingen zijn we erg druk geweest. Ons tweede centrum is inmiddels geopend en ook binnen ons team zijn er de nodige wijzigingen. Wat is gebleven is onze gezelligheid, en specialisme op het gebied van verrekijkers en telescopen. U kunt heerlijk een dag vogels kijken op Texel combineren met het testen / kopen van een prachtige nieuwe verrekijker of telescoop. Hoe leuk kan dat zijn. U bent dus van harte welkom. Wilt telefonisch advies of bestellen via onze webwinkel dan kan dat natuurlijk ook. Tussen 10.00 en 18.00 uur zijn we telefonisch te bereiken op 0222-316249. 


Veel leesplezier, blijf gezond en graag tot ziens in ons Vogelinformatiecentrum op Texel!


Marc, José, Nienke, Monique, Fiet, Petrina, Rodny, André, Leonie, Koen en Thomas.

Nieuws

Natuurcentrum De Marel in Waalenburg open.   

Na jarenlange voorbereidingen, en vertraging door Corona, konden we half mei dit jaar de deuren openen van het nieuwe Natuurcentrum De Marel. Het gebouw is eigendom van Natuurmonumenten en wij mogen als Vogelinformatiecentrum het Natuurcentrum exploiteren. Een prachtige samenwerking waar we trots op zijn. We richten ons in De Marel op voorlichting over de gebieden van Natuurmonumenten, verkoop van mooie artikelen en ledenwerving voor Natuur-monumenten. Ook voor een lekker kop koffie met appelgebak kunt u daar terecht. Meer informatie vindt u hier. 

Onze online verrekijkershop uitgelicht.     

Zoals iedereen vast wel weet is het Vogelinformatiecentrum gespecialiseerd in verrekijkers en telescopen voor vogelaars. Daarnaast zijn wij één van de best gesorteerde Swarovski Service Centra van de Benelux en zijn we uniek in onze service, voorraad en advisering. Bij ons krijg je echt een advies uit de praktijk. Ook nu zijn we blij dat we de meeste modellen ook gewoon op voorraad hebben. U kunt bij ons gewoon online bestellen en wij laten uw verrekijker of telescoop, goed verpakt, gratis thuisbezorgen. Kijk hier eens rond in onze online winkel en bestel online.

Diverse wijzigingen in ons team.

Door de opening van Natuurcentrum De Marel was er ook reden om ons team uit te breiden. Leuk om te melden is, dat twee van de in 2018 verkozen vogelaars van het jaar, deze zomer bij ons zijn komen werken. Het gaat om Koen Stork en Thomas Avila, die gedurende hun studie, tijdens de vakanties en weekenden ons team komen versterken. Ook André Prins is ons team komen versterken. André is al jaren vogelaar en is dit voorjaar op Texel komen wonen. Hiermee hebben we drie vogelaars met echte praktijk-ervaring in ons team erbij. Komende tijd zullen er nog één of twee mensen ons komen versterken.

Nieuwe Vogelgids & Checklist Vogels van Texel

Het perfecte kado voor de feestdagen. Met meer dan 1.600 foto's en meer dan 400 beschreven vogelsoorten is dit met kop en schouders de beste vogelgids ooit verschenen over Texel. De gids is uitgegeven door het Vogelinformatie-centrum, geschreven door Rodny Stolk met foto's van Agami Photo Agency en opgemaakt door Arnold Meijer. De gids is uitgegeven in een handzaam zakformaat en bij alle foto's staan handige streepjes waarop je moet letten voor goede determinatie. Bij iedere vogelsoort kan je handig aanvinken of je de soort gezien hebt. Klik hier om de vogelgids te bestellen in onze webwinkel.

Het Vogelinformatiecentrum komt naar u toe.

Onder deze slogan komen wij letterlijk naar u toe. Vanaf begin 2022 starten we in samenwerking met Mark Collier een nieuwe service waarbij Mark op locatie lezingen, workshops en excursies met optiek van ons, verzorgt. Mark is een fanatiek vogelaar en productspecialist bij Swarovski Optik. Wilt u met uw vogelwerkgroep of ander gezelschap eens een workshop of excursie ergens in Nederland, laat het ons dan weten. Meer informatie over deze service vindt u hier. 

Vogelinformatiecentrum op de Landelijke Dag van Sovon. 

Op zaterdag 27 november organiseert Sovon weer haar Landelijke Dag in de Reehorst te Ede. Het Vogelinformatiecentrum is ook dit jaar weer partner van de Landelijke Dag. Wij zijn die zaterdag ook te vinden in de zaal Salon Claire, waar alle optiek te bewonderen is. Kom die dag daarom gezellig langs in Ede. U kunt hier veel medevogelaars ontmoeten en alle optiek zelf uit proberen .Klik hier voor meer informatie over de Landelijke dag van Sovon.

Wadden Vogelfestival 2022 (7 & 8 mei 2022)    

Noteert u deze data vast in uw agenda en boek alvast uw accomodatie op Texel. Op 7 & 8 mei staat heel Texel weer in het teken van vogels kijken. Natuurlijk is er weer een Texel Big Day. Natuurlijk kunt u weer mee op verschillende vogelexcursies en is er een grote verrekijkershow. Bij voldoende belangstelling wordt er ook weer een een gezellige vogelaarsmarkt en kunstmarkt georganiseerd  Natuurlijk doen we dit allemaal voor een goed vogeldoel. In de loop van de winter volgt er meer nieuws.