Het Vogelinformatiecentrum komt naar u toe!!

Onder deze slogan komen wij letterlijk naar u toe. Het Vogelinformatiecentrum wordt sinds kort ook vertegenwoordigd door Mark Collier. Mark zal voor ons verschillende activiteiten ontplooien aan de vast wal. Zo kunnen we u nog beter bereiken en onze service nog verder verhogen.

Mark, afkomstig uit Engeland, werkt in het dagelijks leven als onderzoeker bij een ecologisch adviesbureau en is als vrijwilliger product specialist bij Swarovski Optik. Mark is al jarenlang fanatiek vogelaar en fotografeert graag door een telescoop. Vanaf januari 2022 zal Mark voor het Vogelinformatiecentrum geregeld activiteiten ontplooien op verschillende plekken in Nederland. In samenwerking gaan we vogelexcursies, workshops en lezingen organiseren. Mark rijdt daarvoor in een prachtig uitgeruste Volkswagen Caddy van het Vogelinformatiecentrum.

Met deze activiteiten willen we graag een combinatie van vogels kijken en optiek testen aanbieden.

Bij de vogelexcursies die we gaan aanbieden zal Mark Collier leenkijkers van Swarovski en Bynolyt meenemen zodat u die naar wens kunt uitproberen en testen. Niets is zo belangrijk als een top-verrekijker eerst zelf goed proberen. Wat is daarbij leuker dan dat te doen tijdens een goede vogelexcursie?

De workshops gaan over fotograferen door de verrekijker en telescoop (digiscopen). Mark is specialist op dit gebied en kan u alles vertellen over hoe u de beste foto’s door uw telescoop maakt. Dat kan zowel met een moderne smartphone als met een systeem – of spiegelreflexcamera is. Mark heeft zelf alle apparatuur bij zich, maar u kunt ook meedoen met uw eigen apparatuur.

De lezingen kunnen ook gaan over de mogelijkheden van fotograferen door de verrekijker en telescoop. Daarnaast zijn er lezingen/avondprogramma’s mogelijk over het zelf schoonmaken van optiek en de keuze van een goede verrekijker. Deze zijn zowel voor de beginnende als de gevorderde vogelaars. Alle lezingen wordt opgefleurd door prachtige foto’s die Mark zelf gemaakt heeft tijdens zijn eigen vogeltochten.

Naast bovengenoemde activiteiten is Mark voorzien van vele reserve-onderdelen van Swarovski verrekijkers en telescopen. Hij kan ter plekke kleine schoonmaakwerkzaamheden en vervangingen uitvoeren. Dit allemaal onder service en garantie van het Vogelinformatiecentrum.

Vanaf 2022 zullen wij geregeld workshops of excursies aanbieden via de website van het Vogelinformatiecentrum. Daarbij staat vermeld waar die activiteit gehouden zal worden, hoeveel plek er is en wat de prijzen zijn. Organiseert u zelf iets en wilt u ons uitnodigen op uw evenement of verenigingsavond? Wilt u dat wij een keer voor uw Vogelwerkgroep een dagdeel of een avond organiseren? We denken met u mee en komen graag langs. Neem vooral contact met ons op. Dit kan altijd via de mail.

Bent u mee geweest op een betaalde vogelexcursie of workshop van het Vogelinformatiecentrum (met Mark of op Texel) en gaat u binnen twee maanden na deze activiteit over tot aanschaf van een verrekijker of telescoop, dan krijgt u de kosten voor de excursie of workshop retour.