Reparatie formulier

Heb je een klachten over je verrekijker of telescoop dan kunnen we je in veel gevallen helpen. Ook al heb je de verrekijker of telescoop niet bij ons gekocht. Vul in onderstaand formulier je gegevens in, omschrijf je klacht zo goed mogelijk en stuur ons een foto van de optiek. Als je verwacht dat de klacht onder de garantie valt, stuur dan ook een foto van de aankoop bon mee. Nogmaals de verrekijker of telescoop hoeft niet per se bij ons gekocht te zijn.

Na het verzenden van dit formulier kijken wij of we iets met de klacht kunnen. Dit laten we binnen vijf werkdagen per mail weten. Meestal vragen we om de verrekijker of telescoop aan ons toe te sturen zodat wij de reparatie kunnen afhandelen. In dat geval mag je de verrekijker of telescoop ook langsbrengen. Print altijd de mailwisseling die je krijgt uit en voeg die bij de in te sturen of langs te brengen optiek.

In het onderstaande formulier zijn de met * aangeduide velden verplicht in te vullen.

Verzenden kan heel veilig met de PostNL. Bij de duurdere verrekijkers of telescopen adviseren we om te kiezen voor verzekerd verzenden.

Als de klachten binnen de garantie vallen, dan wordt de verrekijker of telescoop zonder kosten gerepareerd, dan betaal je alleen de verzendkosten die wij maken. Hierover word je dan geïnformeerd. Mochten klachten niet binnen de garantie vallen dan informeren we je vooraf over de te maken kosten voordat we overgaan tot het (laten) repareren.

  Uw gegevens

  Optiek informatie


  Zie onder dit formulier waar je dit meestal kunt vinden.

  Foto uploaden *

  Foto aankoopbon

  Waar vind ik het serienummer?

  Dit kan per verrekijker of telescoop verschillend zijn.

  • Bij veel verrekijkers van Swarovski moet je eerst de scherpstelknop uittrekken en dan zie je aan de binnenzijde het serienummer staan.
  • Bij veel verrekijkers staat het aan de binnenzijde van de brug.
  • Soms staat het op de zijkant van één van de oculairen.
  • Bij veel telescopen wordt het zichtbaar als je het oculair eraf draait. Dan staat er zowel op de bajonetvatting van het oculair een nummer en in de body een nummer.
  • Soms staat het bij telescopen op de onderzijde van de statiefaansluiting.

  Niet iedere verrekijker of telescoop heeft een serienummer of kan je het niet vinden, dan hoef je niets in te vullen.

  Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl