previous arrow
next arrow
Slider

Vogelinformatiecentrum

Wij zijn u graag van dienst op het gebied van vogelinformatie over vogels kijken, fotograferen en filmen op Texel.

Ons Vogelinformatiecentrum is het gehele jaar door open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur – 18.00 uur. U bent altijd welkom.

In het Vogelinformatiecentrum vindt u allerlei informatie over vogels. Zo kunt u er terecht voor de meest recente vogelwaarnemingen op ons eiland. Zie hiervoor ook de link naar recente waarnemingen elders op de pagina. In ons centrum staan alle actuele vogelwaarnemingen dagelijks overzichtelijk op een grote kaart van Texel. Op deze website kunt u alvast rondkijken in ons informatiecentrum, maar u vindt er ook veel informatie over vogels kijken op Texel. Het doel van het Vogelinformatiecentrum is: het kijken naar vogels op Texel promoten. Wij zijn als het ware de VVV voor mensen die graag naar vogels komen kijken.

Natuurlijk draaien er op onze grote tv-schermen altijd de nieuwste (zelf gefilmde) vogelfilms. Via deze schermen krijgt u ieder moment van de dag een doorlopende voorstelling van de mooiste vogelfilms en in de vitrinekasten vindt u een uitgebreide collectie van meer dan 150 opgezette vogels. Hier kunt u eens in het echt zien hoe klein, of juist hoe groot, een vogel in het echt is. Ook voor kinderen is dit heel boeiend om te zien.

 

In het Vogelinformatiecentrum vindt u ook een ruim assortiment met originele cadeau-artikelen. Voor kinderen en volwassenen, allemaal leuke cadeautjes in de sfeer van vogels. In het Vogelinformatiecentrum kunt u ook terecht voor een goede verrekijker of telescoop. Met meer dan 40 jaar veldervaring mogen we ons oprecht specialist op het gebied van optiek noemen. Wij geven u graag alle uitleg over een goede verrekijker of telescoop, en een kopje koffie of thee hoort daarbij. In onze vogelrijke tuin kunt u na de uitleg zelf de tijd nemen om de verrekijkers of telescopen te testen. Belangrijk bij aanschaf van een verrekijker is dat u hem zelf test. Een verrekijker kan door anderen nog zo goed uit een test gekomen zijn, maar alleen u kunt bepalen of u met deze verrekijker ook echt zo lekker kijkt en of hij bij u evengoed in de hand ligt. Kom het dus zelf proberen!

Het Vogelinformatiecentrum is het jaar rond geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 – 18.00 uur. U bent van harte welkom.

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl