Optiek inruilen

Wilt u uw verrekijker of telescoop inruilen voor een nieuwer of beter model, ook dat kan bij ons. Wij ruilen altijd in. Wij beoordelen de kijker altijd op bruikbaarheid en verkoopbaarheid. Verrekijkers van gerenommeerde merken (zoals Swarovski, Zeiss en Leica) hebben altijd een goede marktwaarde. Oude porrokijkers en kijkers van de onbekendere merken hebben meestal een lage tot geen verkoopwaarde. Deze kijkers gaan naar het project Kijkers voor Kijkers.

Kijkers voor kijkers: voor de kijkers met een lage tot geen verkoopwaarde, werken we samen met het project Kijkers voor Kijkers van Vogelbescherming Nederland. Meestal levert het inleveren van de oude kijker een kleine korting op, en wij doneren die kijker aan het project Kijkers voor Kijkers. Dit project verzamelt kijkers. De kijkers worden beoordeeld op praktische bruikbaarheid en worden opgeknapt voor gebruik in ontwikkelingslanden. Daar kunnen voor ons afgeschreven kijkers vaak van grote waarde zijn voor de natuurbeschermers. Kijkers die niet bruikbaar zijn, leveren soms weer bruikbare onderdelen op, daarom zijn alle kwaliteiten welkom.

De jeugd heeft de toekomst, ook in Ethiopië (Foto: Lieuwe Dijksen).

Gebruikte verrekijkers of telescopen: door inruil van kijkers hebben we regelmatig goede gebruikte verrekijkers of telescopen. Deze zijn allemaal grondig nagelopen en worden met minimaal 1 jaar garantie verkocht. Onze occasions worden vaak alleen in de winkel aangeboden. Bent u op zoek naar een goede gebruikte verrekijker en vindt u niets op onze webshop, stuur dan gerust een bericht. 

Klik hier voor onze webshop

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl