Optiek inruilen

Wilt u uw verrekijker of telescoop inruilen voor een nieuwer of beter model, ook dat kan bij ons. Wij ruilen vrijwel altijd in en proberen een zo goed mogelijke prijs terug te geven voor uw oude kijker. Wij beoordelen de kijker altijd op bruikbaarheid en verkoopbaarheid.

Verrekijkers van gerenommeerde merken (zoals Swarovski, Zeiss en Leica) hebben altijd een goede marktwaarde en ruilen we vrijwel altijd in. Voor ons is het altijd belangrijk dat er aan het glas geen gekke beschadigingen zijn. Op basis van een paar goede foto’s kunnen we al goed beoordelen of we de kijker willen inruilen. Vaak kunnen we na het zien van foto’s al via de mail een richtprijs geven. Een definitieve prijs kunnen we pas geven als we de verrekijker of telescoop ook daadwerkelijk hebben kunnen beoordelen.

Verrekijkers uit de middenklasse ruilen we alleen in als er weinig tot geen gebruikssporen zijn. De afschrijving van dit soort verrekijkers gaat altijd sneller dan bij de topkijkers zoals hierboven genoemd. Maar soms is het echt de moeite waard om ons naar de mogelijkheden te vragen.

Oude porrokijkers en kijkers van onbekende merken hebben meestal een lage tot geen verkoopwaarde. Deze kijkers gaan naar het project Kijkers voor Kijkers.

Kijkers voor kijkers: voor de kijkers met een lage tot geen verkoopwaarde, werken we samen met het project Kijkers voor Kijkers van Vogelbescherming Nederland. Meestal levert het inleveren van de oude kijker een kleine korting op, en wij doneren die kijker aan het project Kijkers voor Kijkers. Dit project verzamelt kijkers. De kijkers worden beoordeeld op praktische bruikbaarheid en worden opgeknapt voor gebruik in ontwikkelingslanden. Daar kunnen voor ons afgeschreven kijkers vaak van grote waarde zijn voor de natuurbeschermers. Kijkers die niet bruikbaar zijn, leveren soms weer bruikbare onderdelen op, daarom zijn alle kwaliteiten welkom.

De jeugd heeft de toekomst, ook in Ethiopië (Foto: Lieuwe Dijksen).

Gebruikte verrekijkers of telescopen: door inruil van kijkers hebben we regelmatig goede gebruikte verrekijkers of telescopen. Deze zijn allemaal grondig nagelopen en worden met minimaal 1 jaar garantie verkocht. Onze occasions worden vaak alleen in de winkel aangeboden. Bent u op zoek naar een goede gebruikte verrekijker en vindt u niets op onze webshop, stuur dan gerust een bericht. 

Klik hier voor onze webshop

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl