Nieuwsbrief 2020-03, 16 maart 2020

Vogelinformatiecentrum

Nieuwsbrief maart 2020

Via onze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van leuke weetjes over vogels op Texel, onze activiteiten zoals evenementen en vogelexcursies, en natuurlijk leuke aanbiedingen en nieuw uitgekomen vogelartikelen zoals boeken, optiek, outdoor, enz. 


Deze nieuwsbrief natuurlijk aandacht voor alle maatregelen rondom het CORONA virus. Op moment van schrijven is het virus nog niet op Texel vastgesteld, maar de impact is er niet minder om. Wij dragen daarom ook graag ons steentje bij om deze crisis zo snel mogelijk te beteugelen.


Veel leesplezier en graag tot ziens in ons Vogelinformatiecentrum op Texel. 


Marc, José, Nienke, Monique, Bob, Rodny en Fiet.

Nieuws

Het CORONA virus

Op moment van schrijven zijn er nog geen besmettingen op Texel, maar ondanks dat, nemen we wel maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Onze winkel is zolang het toegestaan is gewoon open, onze vogelexcursies per minibus gaan niet door en onze wandelexcursies zijn verkleint tot maximaal 10 personen en koffie en thee na afloop vervalt. 

Meer info over hoe wij ermee omgaan vindt u hier

Is er nieuws over het Wadden Vogelfestival?. 

Helaas kunnen we momenteel geen nieuws bieden. Als organisatie zijn de meeste zaken inmiddels goed geregeld, echter door het CORONA-virus kunnen we op dit moment niet in de toekomst kijken. Begin april zullen we hierover een beslissing nemen. Tot die tijd zal het al of niet doorgaan (en hoe) nog onzeker blijven. Lees hier alle informatie over het Wadden Vogelfestival 2020 

Telefonisch advies of kopen via onze webwinkel.

Nu in onzekere tijden van het virus hebben wij onze telefonische bereikbaarheid uitgebreid om u ook telefonisch te adviseren. Het kiezen van een nieuwe verrekijker is niet makkelijk, daarom adviseren we normaal ook live een kijker uit te komen zoeken. Dit kan nog steeds, maar wilt u liever niet langskomen, dan kunnen we telefonisch alles uitleggen. Vervolgens sturen we u de kijker gratis (verzekerd) per post toe. Mocht u het al weten dan kunt u ook in onze webwinkel terecht. Hier vindt u onze webwinkel.

Terugblik op de vogels in februari / maart.

februari was geen bijzondere vogelmaand als het gaat om bijzondere waarnemingen. Inmiddels is het half maart en beginnen de voorjaarsvogels in een rap tempo te arriveren. De eerste zwartkopmeeuwen en blauwborsten zijn weer gezien en ook de grutto's zijn weer aanwezig. Ook de laatste wintergasten, zoals de witbuikrotganzen zijn nog aanwezig. Lees hier ons volledige verslag van de afgelopen weken.

Leica Mystery Bird Competition / vogelkwis 2019-2020. Zesde ronde, januari.

Na een succesvol eerste jaar starten we weer met een nieuwe Leica Mystery Bird Competition. 12 maanden lang maandelijks twee raadselvogels te raden. De hoofdprijs is een Leica Trinovid HD 8x32 t.w.v. € 949,-. Iedereen mag meedoen. Je leert er erg veel van. Deze vogelkwis wordt maandelijks verzorgd door Koen Stork en Tim Schipper. 

Lees meer over deze vogelkwis en doe mee !!!.

Lees onze review over de nieuwe verrekijker van Swarovski, de Digital Guide. 

Ook wel slimme verrekijker genoemd. Eind maart zijn we deze verrekijker met ingebouwd fototoestel en determinatie-tool wezen testen in Oostenrijk. We waren verrast wat er inmiddels kan met deze prachtige verrekijker. Hij komt medio april op de markt en is inmiddels te bestellen via onze webshop. Wij denken dat hiermee mensen die natuur leuk vinden sneller hun hart aan vogels kijken verliezen. Dus een goede ontwikkeling van Swarovski. Hier vindt u onze bevinden over deze innovatieve verrekijker.

Doneer voor de teams Texel Big Day.

Op zaterdag 9 mei wordt er als onderdeel van het Wadden Vogelfestival de Texel Big Day georganiseerd. Verschillende teams zetten zich in om geld in te zamelen voor de bescherming van de Zomertortel (doelsoort 2020). Het team de Flierefluiters is een prachtige actie gestart door kunst te verkopen. Een aanzienlijk deel hiervan gaat naar de bescherming van de Zomertortel. Doe mee en steun dit team.  Zie hier de actie van het team De Flierefluiters

Doneer voor de teams Texel Big Day

Op zaterdag 9 mei wordt er als onderdeel van het Wadden Vogelfestival de Texel Big Day georganiseerd. Verschillende teams zetten zich in om geld in te zamelen voor de bescherming van de Zomertortel (doelsoort 2020). Team Tureluurs is een mooie actie gestart door het organiseren van Vogelexcursies op verschillende plekken in Nederland. De opbrengsten van deze vogelexcursies gaan allemaal naar het goede doel, de Zomertortel. Zie hier de actie van het team Tureluurs.