Nieuwsbrief 2020-08, 12 september 2020

Bekijk online

Vogelinformatiecentrum

Nieuwsbrief september 2020

Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van leuke weetjes over vogels op Texel, onze activiteiten (evenementen en vogelexcursies) en natuurlijk leuke aanbiedingen en nieuwe vogelartikelen zoals boeken, optiek, outdoor, enz. 


In deze nieuwsbrief veel optieknieuws. Er zijn afgelopen weken veel nieuwe kijkers en zelfs een nieuwe telescoop uitgekomen, in de verschillende berichten nemen we u mee. Afgelopen dagen is de laatste ronde van de Leica Mystery Bird competition gepubliceerd. Zal er een winnaar komen!! Volgende maand gaat het Dutch Birding weekend, helaas zonder avondprogramma, gelukkig door.

Ook de komende periode zijn we gewoon open van maandag t/m zaterdag van 10.00-18.00 uur. In het Vogelinformatiecentrum hebben we diverse voorzorgmaatregelen genomen zodat u veilig kunt rondkijken of op een veilige manier onze verrekijkers/telescopen kunt komen testen. U bent dus van harte welkom. Maar telefonisch advies of bestellen via onze webwinkel kan natuurlijk ook. 


Veel leesplezier, blijf gezond en graag tot ziens in ons Vogelinformatiecentrum op Texel!


Marc, José, Nienke, Monique, Bob, Rodny en Fiet

Nieuws

De nieuwe standaard: Swarovski NL Pure

Na maanden ongeduld is ie er eindelijk, de nieuwe Swarovski NL Pure. Wij hebben inmiddels de eerste exemplaren uitgeleverd aan onze klanten en de kijker ook uitgebreid kunnen testen. Dit is de nieuwe standaard. Echt geweldig. Swarovski zet met de nieuwe NL Pure een nieuwe norm voor de term Top verrekijker. Opvallend is de ligging in de hand die erg prettig is en het ontzettend brede beeldveld wat met kop en schouders het breedste beeldveld van alle bestaande kijkers is. Dat samen met een ragscherp beeld, ook onder donkere omstandigheden maken deze kijker absoluut top. Hier leest u onze volledige review over deze nieuwe topverrekijker.

RONDE 12 van de Leica Mystery Bird Competition/vogelkwis 2019-2020

Alweer de laatste ronde van de nieuwe Leica Mystery Bird Competition: 12 maanden lang maandelijks twee raadselvogels te raden. De hoofdprijs is een Leica Trinovid HD 8x32 t.w.v. € 949,-. Iedereen mag en kan meedoen. Je leert er veel van. Deze vogelkwis wordt maandelijks verzorgd door Koen Stork en Tim Schipper. 

Lees meer over deze vogelkwis en doe mee !!!.

Dutch Birding Vogelweekend 9-12 oktober.

Ondanks de Corona is het gelukkig toch mogelijk om een Dutch Birding Vogelweekend te organiseren. Helaas hebben we ditmaal geen avondprogramma, maar buiten kunnen we gewoon naar vogels kijken en er zijn vele vogelexcursies. In het Vogelinformatiecentrum is Swarovski Optik aanwezig met de nieuwe NL Pure en de nieuwe telescoop. Ook kunt u hier terecht voor service of schoonmaken van uw verrekijker. Lees hier meer over het komende Dutch Birding weekend van 9-12 oktober 2020.

Sterke prijsverlagingen Swarovski EL32 en EL42 modellen.

Nu Swarovski haar nieuwe topmodel heeft aangekondigd gaat de Swarovski EL verder als tweede model. Daarom kunnen wij de Swarovski EL 32 en de Swarovski EL42 nu aanbieden tegen sterk gereduceerde prijzen. U heeft nu al een Swarovski EL32 vanaf € 1.699,00 en een EL42 vanaf € 1.850,00. Nog steeds veel geld maar voor een topverrekijker is dit echt een waanzinnige aanbieding. Kijk hier voor onze meest actuele prijzen van de Swarovski EL 32 en EL42 modellen.

Nieuwe verrekijkerriem op de markt.

0nder het label Optics for Birders heeft het Vogelinformatiecentrum een eigen riem voor verrekijkers (en camera's) uitgebracht. Omdat een goede, comfortabele, en duurzame riem nauwelijks tegen normale prijzen te verkrijgen is, hebben we er zelf één ontwikkeld. Vanaf nu op voorraad en te bestellen. De riem kost € 24,99. Klik hier voor ons volledige bericht over onze nieuwe verrekijkerriem en hier kunt u hem ook bestellen.

Zeiss komt met de SF32 serie

Door alle vele berichten over de nieuwe Swarovski kijker zou je bijna vergeten dat er meer merken in de top zijn. Zeiss heeft een aantal jaren terug haar nieuwe topmodel, de SF 42 verbetert en nu brengt Zeiss een SF 8x32 en SF 10x32 op de markt. Twee compacte modellen met een erg mooi beeld. Hierdoor is er eindelijk een mooi alternatief voor wie geen Swarovski EL32 wil hebben. Lees hier onze eerste ervaringen met de Zeiss SF32 modellen.

Swarovski verrast iedereen met 115 mm telescoop.

Met de lancering van de ATX serie telescopen heeft Swarovski de markt voor telescopen geheel op zijn kop gezet. Inmiddels was het modulaire concept al uitgebreid met een STX lijn (rechte inkijk) en een BTX lijn (met twee ogen kijken). Nu komt er een nieuwe lens op de markt, en niet zomaar één. Een 115 mm lens. Kan het nog groter? Deze, werkelijk grote, lens maakt het dus mogelijk om onder de donkerste omstandigheden toch de kleinste details waar te nemen. .Lees hier onze gehele review over de nieuwe ATX/STX/BTX 115 mm lens van Swarovski.