Vogelinformatiecentrum brengt nieuwe verrekijkerriem op de markt

Onder het label Optics for Birder / Optics for nature heeft het Vogelinformatiecentrum een nieuwe, zelf ontwikkelde, verrekijkerriem op de markt gebracht. Volgens Marc Plomp vult deze riem een gat in de markt op. Vaak worden verrekijkers (topmerken daargelaten) geleverd met een matige riem. Vaak is de riem te stug, te soepel of te kort en werkt de aansluiting niet echt lekker. Daarnaast laat het draagcomfort van de meeste riemen te wensen over. Bij de duurdere kijkers zoals die van Leica, Swarovski en Zeiss zit meestal wel een goede riem.

Deze nieuwe verrekijkerriem is vervaardigd uit stevig maar toch soepel neopreen en is met zachte stof, fijn afgewerkt. De vorm is niet rechttoe rechtaan, maar de riem is voorgevormd waardoor de riem precies goed op de overgang van nek naar schouders valt. Hierdoor heb je minder last van schurende bewegingen in de nek en wordt het gewicht van de verrekijker (of fotocamera) beter verdeeld. De riem is lekker breed. Ook dat komt het draagcomfort en de gewichtsverdeling ten goede.

De riem past aan iedere normale verrekijker met een normale bevestiging voor een riem. De breedte van de bevestigingstrap bedraagt 9 mm, daarmee is de riem ook geschikt voor de meeste fotocamera’s. De riem is snel een eenvoudig in lengte te verstellen (aan twee zijden) en is voldoende lang om de kijker ook diagonaal over de schouder te dragen. De riem is ook eenvoudig in te korten.

Op dit moment is de riem uitsluitend te koop in het Vogelinformatiecentrum op Texel of te bestellen in onze webshop. De riem kost 24,99 euro. Voor mensen die een verrekijker bij ons aanschaffen geldt 50% korting als ze ook deze riem erbij nemen.