Roofvogels herkennen

Die stip daar hoog in de lucht. Het is een roofvogel, een bruine is door de verrekijker te zien, maar welke? Om daar veel meer over te weten te komen, hebben we twee handige en interessante producten in onze webshop; met bewegend beeld, geluid en illustraties. Hieronder ziet u een rode wouw, zou u die herkennen?

De dvd Onze roofvogels en uilen toont beelden en geluiden van 32 roofvogels en 13 soorten uilen. Het is daarmee het meest complete overzicht van West-Europa. De prachtige beelden zijn voorzien van een duidelijke Nederlandse toelichting over de herkenning en het voorkomen van de soorten. Ook zijn er Nederlandse ondertitels. De dvd is gemaakt door Natuur Digitaal. Prijs: € 9,99.

Een prachtig uitgevoerd boek over de herkenning, leefwijze en geluiden is de Roofvogelgids, geschreven door Lars Gejl. Met foto’s, vliegbeelden en informatie over trek, voorkomen, biologie en de verschillende kleden. Qr-codes leiden naar de geluiden. Wie dit boek gelezen heeft, zal nooit meer zeggen dat roofvogels ‘te moeilijk’ zijn en wie er al het een en ander van wist, zal geboeid worden door de overzichtelijk bijeengebrachte kennis en de prachtige foto’s.  Een schat aan informatie in een heel fraai boek: € 32,50.