Nieuwsbrief 2020-11, 2 november 2020

Bekijk online

Vogelinformatiecentrum

Nieuwsbrief november 2020

Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van leuke weetjes over vogels op Texel, onze activiteiten (evenementen en vogelexcursies) en natuurlijk leuke aanbiedingen en nieuwe vogelartikelen zoals boeken, optiek, outdoor, enz. 


In deze nieuwsbrief stellen we u een nieuwe medewerkster voor, blikken we terug op een vogelrijk Dutch Birding weekend, aandacht voor onze webshop en we hebben een winnaar van de Leica Mystery Bird Competition.

Ook de komende periode zijn we gewoon open van maandag t/m zaterdag van 10.00-18.00 uur. In het Vogelinformatiecentrum hebben we diverse voorzorgmaatregelen genomen zodat u veilig kunt rondkijken of op een veilige manier onze verrekijkers/telescopen kunt komen testen. U bent dus van harte welkom. Wilt telefonisch advies of bestellen via onze webwinkel dan kan dat natuurlijk ook. 


Veel leesplezier, blijf gezond en graag tot ziens in ons Vogelinformatiecentrum op Texel!


Marc, José, Nienke, Monique, Bob, Rodny, Fiet en Petrina

Nieuws

Winnaar van de Mystery Bird Competion is....

Alweer twaalf maal hebben Tim Schipper en Koen Stork een Leica Mystery Bird Competion geschreven, hulde hiervoor. Vele deelnemers hebben maandelijks meegedaan, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Bram Ubels is de winnaar geworden met alle 24 vogelsoorten goed op naam gebracht. Hij wint de Leica Trinovid 8x32HD. Van harte gefeliciteerd. Er waren overigens vijf mensen met 23 vogel-soorten goed op naam gebracht, ook klasse.  

Lees hier de uitslag van laatste rond nog eens na.

Terugblik Dutch Birding Vogelweekend.

Ondanks de Corona was het toch mogelijk om een succesvol Dutch Birding Vogelweekend te organiseren. Er was geen avondprogramma. Gedurende het weekend werden veel zeldzaamheden gevonden. Izabeltapuit (foto: E. Menkveld) en Blauwstaart waren de hoogtepunten. In totaal werden er meer dan 170 verschillende vogelsoorten waargenomen. Volgend jaar het het Dutch Birding vogelweekend van 8-11 oktober 2021. Dan kunt u uw accomodatie alvast reserveren. Lees hier meer over het afgelopen Dutch Birding vogelkijkweekend.

Schoolklassen gaan vogels kijken met het Vogelinformatiecentrum.

De laatste jaren laat het Alberdingk Thijm College uit Hilversum haar nieuwe leerlingen kennis maken met de vogels op Texel. Jaarlijks in september bezoeken zij met een aantal klassen ons eiland en wij zijn er trots op dat we als Vogelinformatiecentrum de leerlingen de eerste beginselen van vogels kijken bij mogen brengen in het Nationaal Park Duinen van Texel. In 2020 was het ondanks de Corona toch mogelijk om ruim 400 leerlingen te laten genieten. Lees hier het verslag van onze vogelgids Caroline Walta.

Nieuwe verrekijkerriem op de markt.

0nder het label Optics for Birders heeft het Vogelinformatiecentrum een eigen riem voor verrekijkers (en camera's) uitgebracht. Omdat een goede, comfortabele, en duurzame riem nauwelijks tegen normale prijzen te verkrijgen is, hebben we er zelf één ontwikkeld. Vanaf nu op voorraad en te bestellen. De riem kost € 24,99. Klik hier voor ons volledige bericht over onze nieuwe verrekijkerriem en hier kunt u hem ook bestellen.

Even voorstellen.

Mijn naam is Petrina Groen en ik woon in De Cocksdorp. Ik ben opgegroeid op Texel, vlakbij de duinen en het strand. In oktober ben ik begonnen als medewerkster bij het Vogelinformatiecentrum. Drie dagen per week, ik werk op maandag, donderdag en vrijdag. Voordat ik ben begonnen bij het Vogelinformatiecentrum ben ik werkzaam geweest in de recreatie op een camping midden in de natuur. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, wandelend of fietsend. Ik reis graag: richting het Noorden, Scandinavische landen vind ik geweldig. Verder teken en schilder ik graag, vogels het strand en de zee zijn mijn favorieten onderwerpen. De veelzijdigheid van deze baan is leuk, daarnaast is het een ontzettend gezellig team om in te werken.
Ik hoop u snel een keer te ontmoeten in het Vogelinformatiecentrum.

Corona en kijkers testen / kiezen.

Dankzij ons ruim opgezette centrum kunnen wij, ondanks de Corona, gewoon open zijn en kunnen we u alle mogelijkheden bieden om veilig een verrekijker of telescoop te testen. Alle kijkers en telescopen kunt u zelf uitproberen in onze vogelrijke tuin achter het Vogelinformatie- centrum. We nemen graag alle tijd voor u. Mocht u het te spannend vinden om langs te komen, dan hebben we daar alle begrip voor. In dat geval helpen we u graag telefonisch op weg. Al onze kijkers (en bijna alle andere producten), zijn namelijk ook via onze webshop te bestellen. Wij verzenden door geheel Europa. Dus bel of mail ons gerust of kijk lekker rond op onze informatieve website. Klik hier om onze webshop te bezoeken.

Tijdelijk geen groepsexcursie.

Vanwege de regelgeving rondom Corona organiseren wij tijdelijk geen groepsexcursies. Zolang het toegestaand is organiseren we wel privé excursies voor maximaal 3 personen. De vogelexcursie is dan geheel maatwerk, dus duur van de excursie, locatie en tijdstippen worden allemaal in overleg afgesproken. Mocht u komende tijd op Texel zijn en toch met een gids op vogelexcursie willen, kom dan bij ons langs of mail ons vooraf over de mogelijkheden. We proberen altijd iets moois voor u te bedenken.

Bob Loos is met pensioen. 

Al jaren deed Bob Loos vogelexcursies voor het Vogelinformatiecentrum en de afgelopen twee jaar was Bob ook in dienst van het Vogelinformatiecentrum. Bob gaat per 1 november met pensioen. Namens het gehele team bedanken we Bob voor zijn enorme inzet. Gelukkig zien we hem nog regelmatig terug want als vrijwillige vogelgids blijft Bob nog geregeld een vogelexcursie leiden.