Nieuwsbrief 2020-04, 16 april 2020

Vogelinformatiecentrum

Nieuwsbrief april 2020

Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van leuke weetjes over vogels op Texel, onze activiteiten (evenementen en vogelexcursies) en natuurlijk leuke aanbiedingen en nieuwe vogelartikelen zoals boeken, optiek, outdoor, enz. 


Door het coronavirus is er afgelopen weken veel veranderd. Al onze vogelexcursies zijn voorlopig afgelast, in elk geval tot 1 juni. In groepsverband naar buiten is niet toegestaan en onverantwoord. Ook ons Wadden Vogelfestival gaat niet door. Voor de Texel Big Day hebben we een zogenaamde Home Edition bedacht; we gaan dus door met aandacht vragen voor de bescherming van de Zomertortel. Het Vogelinformatiecentrum is gewoon open van 10-18.00 uur, maar de aanloop is minimaal. Daarom richten we ons meer op onze online activiteiten. We ontwikkelen tips en werken hard aan de uitbreiding van de webshop. 


Veel leesplezier, blijf vooral gezond en graag tot ziens in ons Vogelinformatiecentrum op Texel!


Marc, José, Nienke, Monique, Bob, Rodny en Fiet

Nieuws

Het coronavirus

Inmiddels zijn we alweer een maand in de ban van het coronavirus. Wij hebben al onze vogelexcursies afgelast. Mensen mogen de excursie omboeken of krijgen het geld terug. Veel mensen kiezen ervoor het geld te doneren aan één van onze goede vogeldoelen. Bedankt hiervoor. Zodra het weer mogelijk is, pakken we de vogelexcursies weer op. Dit melden we dan direct op onze website. Meer info over hoe wij hiermee omgaan vindt u hier

Is er nieuws over het Wadden Vogelfestival?. 

Helaas hebben we het Wadden Vogelfestival 2020 (9 en 10 mei) moeten cancelen. Natuurlijk waren er al veel kosten en voorbereidingen gemaakt. Het Wadden Vogelfestival wordt verschoven naar 8 en 9 mei 2021. Noteer dat alvast in uw agenda. Voor de Texel Big Day hebben we een mooi alternatief waaraan iedereen mee kan doen. De Texel Big Day Home Edition. Tel op 9 mei vanuit je eigen tuin, balkon of buurt de vogelsoorten die je ziet of hoort en voer dat in op waarneming.nl. Let vooral op Zomertortels want om die soort te beschermen doen we het allemaal. Lees hier alle informatie over het de Texel Big Day "Home Edition" en geef je op. 

Telefonisch advies of kopen via onze webwinkel.

In de onzekere tijden van het virus hebben wij onze telefonische bereikbaarheid uitgebreid om u ook telefonisch te kunnen adviseren. Het kiezen van een nieuwe verrekijker is niet makkelijk, daarom adviseren we normaal gesproken om live een kijker uit te komen zoeken. Dit kan nog steeds, maar wilt u liever niet langskomen, dan kunnen we u telefonisch adviseren. Vervolgen sturen we u de kijker (verzekerd) toe en nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Mocht u het al weten dan kunt u ook in onze webwinkel terecht. Hier vindt u onze webwinkel.

Terugblik op de vogels in maart/april.

Maart was op de valreep een bijzondere vogelmaand. Natuurlijk heeft maart altijd wel leuke vogelsoorten in petto voor Texel maar eind van de maand werden er plotseling twee heel bijzondere vogelsoorten gezien. Naast deze twee bijzondere vogelsoorten stonden maart en begin april vooral in het teken van terugkerende zomervogels. Om iedereen, welliswaar op afstand, toch mee te laten genieten hier ons volledige verslag van de afgelopen weken.

Speciale wandel-aanbieding Tele Back Pack

Tijdens het voorjaar wordt er meer gewandeld. Dan altijd weer de keuzes: statief mee? telescoop mee? camera mee?. Meestal teveel om mee te nemen. Wij hebben een oplossing om uw statief en telescoop comfortabel mee te nemen, waarbij u uw handen toch helemaal vrij heeft om uw verrekijker te gebruiken wanneer u wilt. De TELE BACK PACK van bynolyt is een uitkomst. De maanden april en mei hebben we samen met Roots een speciale aanbieding. Gebruik bij een bestelling in onze webwinkel de kortingscode 'VMRoots2020' en u ontvangt € 17,50 korting op de Tele Back Pack. Dit voorjaar kunt u uw statief en telescoop dus comfortabel meenemen tijdens uw vogeltocht. De aanbieding is geldig tot 31 mei 2020.Klik hier om de Tele Back Pack te bestellen in onze webwinkel.

Leica Mystery Bird Competition / vogelkwis 2019-2020. Zesde ronde, januari.

Na een succesvol eerste jaar starten we weer met een nieuwe Leica Mystery Bird Competition: 12 maanden lang maandelijks twee raadselvogels te raden. De hoofdprijs is een Leica Trinovid HD 8x32 t.w.v. € 949,-. Iedereen mag meedoen. Je leert er veel van. Deze vogelkwis wordt maandelijks verzorgd door Koen Stork en Tim Schipper. 

Lees meer over deze vogelkwis en doe mee !!!.

Tips van het Vogelinformatiecentrum, vogelgidsen. 

Wij krijgen regelmatig vragen over de vele vogelgidsen die er zijn. Wij lichten de drie beste gidsen eruit. Ook hebben we een mooie aanbieding voor u! Bestelt u deze maand een vogelgids, dan ontvangt u er gratis een dubbel-dvd Vogels van Nederland bij. Zie hier ons filmpje over de vogelgidsen en de link om ze te bestellen op onze webshop.

Tips over verrekijkers.

Zoals u weet hebben wij verrekijkers in alle prijs- en kwaliteitsklassen. Nu het zelf testen tijdelijk wat lastig is (al kan het wel want we zijn gewoon open), hebben we onze drie meest verkochte verrekijkers even op een rij gezet. De instapverrekijker, een topverrekijker en ons eigen model de TX42 van Bynolyt. Zie hier ons filmpje over de drie meest verkochte verrekijkers en de link om ze te bestellen via onze website.

Uitbreiding team Vogelinformatiecentrum.

Onlangs hebben wij ons team uitgebreid. Fiet van Beek is ons team komen versterken. Zij woont op Texel en neemt veel ervaring mee. Naast haar werk bij het Vogelinformatiecentrum heeft Fiet een uitgeverij en brengt ze veel tijd buiten in de natuur door. In het Vogelinformatiecentrum is Fiet op de woensdag en donderdag te vinden.