Tip van het Vogelinformatiecentrum: verrekijkers

Als dé verrekijker specialist van Nederland krijgen we vaak de vraag wat onze best verkopende verrekijkers zijn. In deze videotip licht ik er drie uit.

Als verrekijker voor mensen die net starten met vogels kijken of gewoon een verrekijker willen hebben, zijn wij heel tevreden over de Optricron Trailfinder. Deze robuuste verrekijker is er in 8×42 en 10×42. Het is een niet te grote verrekijker met een voor deze prijs (onder de 200 euro) hele goede beeldkwaliteit. Natuurlijk kan dit beter, maar voor deze prijs zijn wij nog geen betere kijker tegen gekomen. Een aanrader. Update: helaas is deze kijker per 2022 niet meer verkrijgbaar. De Oregon is een goed alternatief voor deze kijker.

Wie een verrekijker in de middenklasse zoekt, wordt aangeraden om eens te kijken door een Bynolyt TXHD. Ook deze verrekijker is te verkrijgen in een 8×42 (429 euro) en een 10×42 (449 euro) variant en in prijs/kwaliteit is dit met stip onze beste verrekijker in de middenklasse. Deze verrekijker hebben we in samenwerking met Bynolyt ontwikkeld. Wij hebben ervoor gezorgd dat deze kijker door het hogere contrast nog beter kan scherpstellen onder donkere omstandigheden en dat door de verbeterde eyerelief de kijker ook geschikt is voor brildragers. Daarnaast heeft deze kijker een laag gewicht waardoor hij comfortabel draagt.

De topkijker die wij met stip het meest verkopen is de EL serie van Swarovski. Deze serie bestaat uit 4 modellen waarvan er twee veruit het meest populair zijn. Dat zijn de EL8,5×42 en de EL10x42. Deze kijkers hebben een ongekend scherp en kleurneutraal beeld en liggen erg goed in de hand. Ook staat Swarovski bekend als het merk met de beste garantie en service. Als Vogelinformatiecentrum zijn we blij dat we één van de weinige topdealers van Swarovski zijn. Daarnaast zijn we servicecentrum voor dit merk. Wij hebben daarom alle genoemde modellen op voorraad om te testen, ook als u ze een keer wilt lenen om een eerste ervaring op te doen. Update: Inmiddels heeft Swarovski een nieuwe toplijn uitgebracht, de NL Pure. Deze lijn is er in 5 modellen. De 8×32, 10×32, 8×42, 10×42 en de 12×42. Dit zijn momenteel alle vijf de beste verrekijkers in die vergroting en diameter. Ongekend wat een kwaliteit deze NL Pure kijkers hebben.

Mocht u zelf een verrekijker willen testen dan bent u altijd welkom in het Vogelinformatiecentrum. Wij nemen alle tijd voor u en kunnen u vanuit eigen praktijkervaring van advies voorzien. Mocht u al een besluit genomen hebben dan kunt u de verrekijkers ook via onze webwinkel bestellen.