Nieuwsbrief 2020-05, 14 mei 2020

Bekijk online

Vogelinformatiecentrum

Nieuwsbrief mei 2020

Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van leuke weetjes over vogels op Texel, onze activiteiten (evenementen en vogelexcursies) en natuurlijk leuke aanbiedingen en nieuwe vogelartikelen zoals boeken, optiek, outdoor, enz. 


De afgelopen periode is het Vogelinformatiecentrum open geweest. Het was ontzettend rustig op Texel. Inmiddels komen er weer iets meer mensen naar Texel. Gelukkig hebben veel mensen onze webwinkel ook ontdekt. Wij willen iedereen die ons afgelopen periode ondersteund heeft met aankopen in onze webwinkel bedanken voor het vertrouwen. Dat heeft ons erg geholpen. 

Ook de komende periode zijn we gewoon open van maandag t/m zaterdag van 10.00-18.00 uur. In het Vogelinformatiecentrum hebben we diverse voorzorgmaatregelen genomen zodat u veilig kunt rondkijken of op een veilige manier onze verrekijkers/telescopen kunt komen testen. U bent dus van harte welkom. Maar telefonisch advies of bestellen via onze webwinkel kan natuurlijk ook. 


Veel leesplezier, blijf vooral gezond en graag tot ziens in ons Vogelinformatiecentrum op Texel!


Marc, José, Nienke, Monique, Bob, Rodny en Fiet

Nieuws

Onze openingstijden en aanpassingen

Inmiddels begint op Texel het "nieuwe normale" leven weer op gang te komen. Steeds meer mensen bezoeken Texel weer voor één of meerdere dagen. Nog steeds is het relatief stil en kunt u dus extra genieten van de natuur. Als Vogelinformatiecentrum zijn we gewoon van maandag t/m zaterdag (10-18 uur) open. We hebben passende maatregelen genomen zodat u veilig binnen kunt zijn en weer als vanouds verrekijkers en telescopen kunt testen. Meer info over hoe wij hiermee omgaan vindt u hier

Onze Vogelexcursies en aanpassingen 

Vanaf heden starten we onze vogelexcursies op Texel weer langzaam op. Vanaf nu zijn privé- excursies met familie of anders maximaal 2 personen weer in te plannen. Na 1 juni starten we ook weer met onze wandelexcursies. Wel zijn er enkele aanpassingen om alles veilig te laten verlopen. Houd daar rekening mee. Lees hier alles over onze vogelexcursies. 

RONDE 10 van de Leica Mystery Bird Competition/vogelkwis 2019-2020

Na een succesvol eerste jaar starten we weer met een nieuwe Leica Mystery Bird Competition: 12 maanden lang maandelijks twee raadselvogels te raden. De hoofdprijs is een Leica Trinovid HD 8x32 t.w.v. € 949,-. Iedereen mag en kan meedoen. Je leert er veel van. Deze vogelkwis wordt maandelijks verzorgd door Koen Stork en Tim Schipper. 

Lees meer over deze vogelkwis en doe mee !!!.

Terugblik op de Texel Big Day Home Edition

Als alternatief voor het Wadden Vogelfestival/ Texel Big Day was er dit jaar een Texel Big Day Home Edition. 24 uur (of korter) naar vogels kijken vanuit de tuin of eigen omgeving. Het was een groot succes. Meer dan 50 teams deden er mee en er werd meer dan 8.500 euro opgehaald voor het goede doel: de bescherming van de  Zomertortel. Hier leest u meer over de Texel Big Day Home Edition van 9 mei 2020

Onze Webwinkel en telefonisch advies

Afgelopen tijd was voor iedereen een bijzondere periode. Wij zijn blij dat zoveel mensen onze webwinkel wisten te waarderen. Uw bestellingen houden ons op de been. Heeft u onze uitgebreide webwinkel al eens bezocht?. Er staan weer nieuwe producten op. Op gebied van verrekijkers en telescopen hebben we alle betere modellen. Mocht u iets zoeken dat er niet opstaat, neemt dan gerust contact met ons op. Klik hier voor een bezoek aan onze webwinkel.

Samenwerking met Natuurmonumenten

Zoals u wellicht al weet, wordt er aan de rand van het natuurgebied Waal en Burg een nieuw kantoor- en natuurcentrum van Natuurmonumenten gebouwd: de Marel (dit is de Texelse naam voor grutto). Het Vogelinformatiecentrum gaat dit Natuurcentrum de komende jaren exploiteren. De planning is dat we dit late najaar daarmee starten. Kijk hier naar de Marel in aanbouw.

Herhaling: Speciale aanbieding Tele Back Pack

Wegens groot succes wordt deze aanbieding nog een keer geplaatst. Tijdens het voorjaar wordt er meer gewandeld. Dan sta je altijd weer voor de keuzes: statief mee? telescoop mee? camera mee?. Meestal is het te veel om alles mee te nemen. De TELE BACK PACK van Bynolyt is dan een uitkomst. U kunt uw statief en telescoop comfortabel meenemen én u heeft uw vrij om uw verrekijker te gebruiken. We hebben deze maand een speciale aanbieding. Gebruik bij een bestelling in onze webwinkel de kortingscode 'VMRoots2020' en u ontvangt € 17,50 korting op de Tele Back Pack. Dit voorjaar kunt u uw statief en telescoop dus comfortabel meenemen tijdens uw vogeltocht. De aanbieding is geldig tot 31 mei 2020.Klik hier om de Tele Back Pack te bestellen in onze webwinkel.

Aanbieding van de maand. TX 8x42HD 

In samenwerking met Bynolyt hebben we onze eigen Texelse verrekijker ontwikkeld. Deze prachtige middenklasser is uitermate geschikt voor brildragers. Door het hoge contrast is het ook een goede kijker onder donkere omstandigheden. Bestel nu deze kijker via onze webwinkel en ontvang van ons een gratis draagharnas t.w.v. 29,99 euro. Deze actie geldt tot en met 31 mei. Bestel hier uw Bynolyt TX 8x42HD of 10x42HD en ontvang van ons een harnas gratis.