Occasions

OccasionsDoor inruil, of omdat mensen stoppen met de hobby, hebben wij geregeld occasions verrekijkers of telescopen staan. Alle door ons aangeboden occasion zijn door ons nagekeken en worden onder de resterende garantie verkocht. Optiek van Swarovski is altijd volledig geserviced in de fabriek in Oostenrijk en de occasions zijn vaak niet van nieuw te onderscheiden. Zoekt u een occasion, neem dan gerust contact met ons op. Vaak zijn ze zo snel weg dat ze niet eens op onze website verschijnen.

Zelf inruilen: Wilt u zelf uw verrekijker of telescoop inruilen voor een nieuwer of beter model, ook dat kan bij ons. Wij ruilen altijd in. Wij beoordelen de kijker op bruikbaarheid en verkoopbaarheid. Verrekijkers van gerenommeerde merken (zoals Swarovski, Zeiss en Leica) hebben altijd een goede marktwaarde. Oude porro kijkers en kijkers van de onbekendere merken hebben meestal een lage tot geen verkoopwaarde.

Kijkers voor kijkers: Voor de kijkers met weinig tot geen verkoopwaarde, werken we samen met het project Kijkers voor kijkers van Vogelbescherming Nederland. Meestal levert het inleveren van de oude kijker dan een kleine korting op de nieuwe op, en wij doneren de oude kijker aan het project Kijkers voor kijkers. Dit project verzamelt verrekijkers. De kijkers worden beoordeeld op praktische bruikbaarheid en worden opgeknapt voor gebruik in ontwikkelingslanden. Daar kunnen voor ons afgeschreven kijkers vaak van grote waarde zijn voor de natuurbeschermers. Kijkers die niet bruikbaar zijn, leveren soms weer bruikbare onderdelen, daarom zijn alle kwaliteiten welkom.

Klik hier voor onze webshop

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl