Occasions

OccasionsDoor inruil, of omdat mensen stoppen met de hobby, hebben wij geregeld occasions verrekijkers of telescopen staan. Alle door ons aangeboden occasion verrekijkers of telescopen zijn door ons nagekeken en worden andere volledige garantie verkocht. Optiek van Swarovski is altijd volledig geserviced in de fabriek in Oostenrijk en zijn vaak niet van nieuw te onderscheiden. Zoekt u een occasion, neem dan gerust contact met ons op, want vaak verschijnen ze niet eens op onze website.

Zelf inruilen: Wilt u zelf uw verrekijker of telescoop inruilen voor een nieuwer of beter model, ook dat kan bij ons. Wij ruilen altijd in. Wij beoordelen de kijker altijd op bruikbaarheid en verkoopbaarheid. Verrekijkers van gerenommeerde merken (zoals Swarovski, Zeiss en Leica) hebben altijd een goede marktwaarde. Oude porro kijkers en kijkers van de onbekendere merken hebben meestal een lage tot geen verkoopwaarde.

Kijkers voor kijkers: Voor die kijkers werken we samen met het project Kijkers voor kijkers van Vogelbescherming Nederland. Meestal levert het inleveren van de oude kijker dan een kleine korting op, en wij doneren die kijker aan het project kijkers voor kijkers. Dit project verzameld kijkers. De kijkers worden beoordeeld op praktische bruikbaarheid en worden opgeknapt voor gebruik in ontwikkelingslanden. Daar kunnen voor ons afgeschreven kijkers vaak van grote waarde zijn voor de natuurbeschermers. Kijkers die niet bruikbaar zijn, leveren soms weer bruikbare onderdelen, daarom zijn alle kwaliteiten welkom.

Klik hier voor onze webshop

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner met Waarneming.nl