Vogelinformatiecentrum

Wij zijn u graag van dienst op het gebied van vogelinformatie over vogels kijken, fotograferen en filmen op Texel. In ons vogelinformatiecentrum vindt u allerlei informatie over vogels. Zo kunt u er terecht voor de meest recente vogelwaarnemingen op ons eiland. Zie hiervoor ook de link naar recente waarnemingen elders op de pagina. In ons centrum staan alle actuele vogelwaarnemingen dagelijks overzichtelijk op een grote kaart van Texel. Op deze website kunt u alvast rondkijken in ons informatiecentrum, maar u vindt er ook veel informatie over vogels kijken op Texel. Het doel van het Vogelinformatiecentrum is ook: het kijken naar vogels op Texel te promoten, wij zijn als het ware de VVV voor mensen die graag naar vogels komen kijken.

Natuurlijk draaien er op onze grote TV schermen altijd de nieuwste (zelf gefilmde) vogelfilms. Via deze schermen krijgt u ieder moment van de dag een doorlopende voorstelling van de mooiste vogelfilms en in de vitrinekasten vindt u een uitgebreide collectie opgezette vogels. Hier kunt u echt eens zien hoe klein, of juist hoe groot een vogel in het echt is. Ook voor kinderen heel boeiend om te zien.

thumb winkel-nieuw-2015-008           thumb winkel-nieuw-2015-004           thumb winkel-nieuw-2015-015

In het Vogelinformatiecentrum vindt u ook een ruim assortiment met originele kado-artikelen. Voor kinderen en volwassenen, allemaal leuke kadootjes in de sfeer van vogels.  

 

In het vogelinformatiecentrum kunt u ook terecht voor een goede verrekijker of telescoop. Met meer dan 35 jaar veldervaring mogen we ons oprecht specialist op het gebied van optiek noemen. Wij geven u graag alle uitleg over een goede verrekijker of telescoop, en koffie hoort daarbij. In onze vogelrijke tuin kunt u na de uitleg zelf de tijd nemen om de verrekijkers of telescopen te testen. Belangrijk bij aanschaf van een verrekijker is dat u hem zelf moet testen. Een verrekijker kan nog zo goed getest zijn, maar alleen u kunt bepalen of deze verrekijker ook echt zo lekker kijkt en zo goed in de hand ligt. Kom het dus zelf proberen.