Vogels in de tuin

Bam. Een doffe klap en op het terras een vogel die in het gunstigste geval groggy is, maar vaker: dood. Voor niemand is het een leuke ervaring, maar er zijn heel wat mensen (en vogels) die het hebben meegemaakt. Toch is het eenvoudig te voorkomen. In onze webshop hebben we nu transparante vogelstickers. Een effectieve manier om de botsing met een raam te voorkomen en op een manier die het uitzicht van binnenuit niet wegneemt. U plakt de sticker op het raam, de vogel ziet dat hij daar niet moet zijn en u kijkt zelf door de sticker heen en ziet uw tuin als vanouds.

Als een Turkse tortel tegen een raam vliegt, blijft er een gedetailleerde afdruk van de veren achter. Mooi om te zien, maar liever laat je het niet zover komen. Die afdruk maakt dat je zeker weet dat er een Turkse tortel was. Andere vogelsporen zijn te vinden in het boek Vogelsporen, waarin meer dan 1000 illustraties staan. Je leert er vogels mee herkennen, ook als je ze niet ziet. Dat doe je aan de hand van sporen als gevonden veertjes, eierschalen, poepresten en pootafdrukken; van welke vogel zou(den) die zijn geweest? Een leuk en leerzaam boek om mee op pad te nemen of om naderhand aan de hand van een foto thuis uit te zoeken welke soort er geweest kan zijn op de plek waar ook u was.

De wandplaat Tuinvogels is om aan de muur te hangen. Geschikt als cadeau, in natuur-educatieve ruimtes en in de huiskamer. Met fraaie tekeningen van veertig tuinvogels heeft u de bekendste tuinvogels bij de hand. Welke zag u al? Wat komt er aan vogels in uw tuin voor dat er niet op staat? Altijd leuk om uw eigen tuinvogeltelling mee te doen!