Kowa TSN 66A telescoop met 25-60 zoom

 2.698,00

Op voorraad

Schoonmaakdoek bij bestellingen boven €100,-
Vandaag besteld, zo snel mogelijk in huis
Ondersteuning van goede doelen

KOWA TSN-66A PROMINAR + TE-11WZ II 25-60X ZOOM OCULAIR
Voor iedereen die er graag op uit gaat in de natuur en zich dan ook wil verplaatsen heeft Kowa een nieuwe telescoop toegevoegd aan hun Prominar serie. De Kowa TSN-66A Prominar is een compacte variant met dezelfde fluoriet kristal lenzen en coatings als de welbekende TSN-88A en TSN-99A. Je bent dus verzekerd van een nog hogere lichttransmissie wat resulteert in een telescoop die nog hogere niveaus van lichtgolflengtetransmissie levert dan vergelijkbare modellen met 66mm objectief. Het zorgt voor de meest natuurlijk kleur van de natuur over het gehele kleurenspectrum.

Naast het compacte formaat profiteer je van een lager gewicht door een 100% magnesiumlegering body en is het geheel ook sterker. De TSN-66A is dus eenvoudig te dragen en heeft een volledig waterdichte en stikstof-gevulde behuizing. Een upgrade van de Kowa KR coating op de optiek maakt de kijker ongelofelijk betrouwbaar en robuust.

Net als de TSN-88 en TSN-99 varianten is de body voorzien van een zuiver fluorietkristal objectief welke in combinatie met een Kowa XD lens superieure prestaties levert bij weinig licht. Deze speciale combinatie, plus de verbeterde optische coatings elimineert vrijwel alle chromatische aberratie, zelfs bij een hoge vergroting. Doordat de TSN-66A is uitgerust met een dubbel scherpstelmechanisme, kan het beeld met slechts uw wijsvinger snel en nauwkeurig worden scherp gesteld – in slechts een paar vloeiende omwentelingen. Het fijne scherpstelmechanisme biedt de laatste controle om het beeld haarscherp te bekijken.

KOWA TSN-66A MET TE-11WZ II WA OCULAIR
Deze kit wordt geleverd met het Kowa TE-11WZ II groothoekoculair. Dit oculair heeft een vergroting van 25x-60x en beschikt over twee XD-lenzen, waardoor de beelden met een uitstekende scherpte worden weergegeven. Het oculair is volledig waterdicht en voorzien van een Twist-up oculairring met 3 standen. Hierdoor kan de afstand tussen je oog en het oculair aangepast worden. Op deze manier hebben zowel bril- als niet-brildragers een prettige kijkervaring.

FLUORIET KRISTAL “PROMINAR” LENS
Chromatische aberratie treedt op door de verspreiding van licht en de verschillende golflengten van het licht die zich op verschillende posities concentreren, wat kan resulteren in een gekleurde rand rond het onderwerp. Het optimale optische materiaal om chromatische aberratie te minimaliseren is fluorietkristal. Voor de bolle lens van de TSN-66A/66S wordt een fluorietkristal met extreem lage dispersiekenmerken gebruikt. In plaats van een gewone lens van optisch glas is de holle lens in combinatie met de fluorietkristal-lens gemaakt van glas met speciale dispersieve eigenschappen. Zo wordt de chromatische aberratie verder verminderd. Deze combinatie elimineert de chromatische aberratie vrijwel volledig en herdefinieert de normen voor kleurenschittering.

BELANGRIJKE KENMERKEN VAN DE KOWA TSN-66
– 66mm groot fluorietkristal lensopgebouwd, garandeert de ultieme kijkervaring.
– Unieke optische coating
– Dubbel scherpstelmechanisme (snel en fijn scherpstellen)
– Volledig Waterdicht en Stikstofdicht
– KR Coating stoot actief vuil, vocht en stof van het oppervlak af
– Soepel draaiende zonnekap
– Snelle oculair ontgrendelknop
– Dubbele statiefbevestiging
– Sterk, lichtgewicht en draagbaar
– 100% magnesiumlegering behuizing
– Volledig waterdichte en stikstof-verzegelde behuizing
– 72 mm filterschroefdraad
– Ontworpen om mee te digiscopen
– 10 jaar garantie