Kowa TSN 88A telescoop met 25-60 zoom

 3.698,00

Op voorraad

Schoonmaakdoek bij bestellingen boven €100,-
Vandaag besteld, zo snel mogelijk in huis
Ondersteuning van goede doelen

De Kowa Telescoop TSN-88A Prominar is de verbeterde opvolger van de Kowa TSN-883 die al sinds 2006 een toonaangevend model is op het gebied van telescopen. Kowa heeft de lenzen en het prisma van de TSN-88A voorzien van nieuwe en verbeterde coatings. Hiermee is het Kowa gelukt om een nog hogere lichttransmissie te verkrijgen. Het resultaat is een telescoop die nog hogere niveaus van lichtgolflengtetransmissie levert dan zijn voorganger én ook over het gehele kleurenspectrum voor de meest natuurlijke kleur van de natuur zorgt.

Daarbij profiteert u met de TSN-88A Prominar nu van een 100% magnesiumlegering, waardoor hij niet alleen sterker maar ook lichter is dan zijn voorganger. De TSN-88A is eenvoudig te dragen en heeft een volledig waterdichte en stikstof gevulde behuizing. Een upgrade van de Kowa KR coating op de optiek maakt de telescoop ongelofelijk betrouwbaar en robuust.

Net als de TSN-883 is de body voorzien van een groot 88mm zuiver fluorietkristallen objectief welke in combinatie met een Kowa XD lens superieure prestaties levert bij weinig licht. Deze speciale combinatie, plus de verbeterde optische coatings elimineert vrijwel alle chromatische aberratie, zelfs bij een hoge vergroting. Doordat de TSN-88A is uitgerust met een dubbel scherpstelmechanisme, kan het beeld met slechts uw wijsvinger snel en nauwkeurig worden scherp gesteld – in slechts een paar vloeiende omwentelingen. Het fijne scherpstelmechanisme biedt de laatste controle om het beeld haarscherp te bekijken.

Kowa TSN-88A met TE-11WZ II WA Oculair
Deze kit wordt geleverd met het Kowa TE-11WZ II groothoekoculair. Dit oculair heeft een vergroting van 25x-60x en beschikt over twee XD-lenzen, waardoor de beelden met een uitstekende scherpte worden weergegeven. Het oculair is volledig waterdicht en voorzien van een Twist-up oculairring met drie standen. Hierdoor kan de afstand tussen uw oog en het oculair aangepast worden. Op deze manier hebben zowel bril- als niet-brildragers een prettige kijkervaring.

Chromatische aberratie treedt op door de verspreiding van licht en de verschillende golflengten van het licht die zich op verschillende posities concentreren, wat kan resulteren in een rode of paarse rand rond het onderwerp. Het optimale optische materiaal om chromatische aberratie te minimaliseren is fluorietkristal. Voor de bolle lens van de TSN-88A/88S wordt een fluorietkristal met extreem lage dispersiekenmerken gebruikt. In plaats van een gewone lens van optisch glas is de holle lens in combinatie met de fluorietkristal-lens gemaakt van glas met speciale dispersieve eigenschappen. Zo wordt de chromatische aberratie verder verminderd. Deze combinatie elimineert de chromatische aberratie vrijwel volledig en herdefinieert de normen voor kleurenschittering.

Belangrijke kenmerken Kowa Telescoop TSN-88A Prominar:

 • Grote 88mm fluorietkristal lens
  Het fluoriet dat als optische lens wordt gebruikt, is een kunstmatig gekweekt monokristal met “ultra-lage dispersie”, een eigenschap die gewoon optisch glas niet heeft. Het is een ideaal lensmateriaal dat chromatische aberratie (kleuronscherpte) bijna volledig elimineert. Het fluorietkristal dat wordt geproduceerd door de geavanceerde verwerkingstechnologie die Kowa in de loop der jaren heeft opgebouwd, garandeert de ultieme kijkervaring.
 • Coating
  De unieke optische coating is, naast de lenzen, ook op het prisma aangebracht. Op deze manier wordt een nog hogere lichttransmissie gehaald. Het resultaat is een spotting scope die nog hogere niveaus van lichtgolflengtetransmissie levert dan zijn voorganger én die ook over het gehele kleurenspectrum voor de meest natuurlijke kleur van de natuur zorgt.
 • Dubbel scherpstelmechanisme (snel en fijn scherpstellen)
  Deze snelle scherpstelling, met een grote en eenvoudig te draaien knop, zal in twee omwentelingen van oneindig tot vijf meter scherpstellen. De fijne scherpstelling, met vloeiende bewegingen en nauwkeurige precisie, is uiterst nuttig bij hoge vergrotingen en digiscoping.
 • Volledig Waterdicht en Stikstofdicht
  De body is volledig afgedicht om hem te beschermen. De robuuste constructie is bestand tegen de zwaarste omstandigheden. Dit geeft vertrouwen en een gevoel van veiligheid.
 • KR Coating
  De objectieflens profiteert van een verbeterde bescherming door de KR Coating welke een upgrade heeft ondergaan. Deze KR Coating stoot actief vuil, vocht en stof van het oppervlak af.
 • Zonnekap
  Een soepel draaiende zonnekap helpt schittering van de zon te elimineren en vermindert tevens de blootstelling van de objectieflens aan de elementen, zoals vocht, gruis en zand.
 • Oculair ontgrendelknop
  Om het oculair soepel los te maken is de ontgrendelknop opnieuw ontworpen. Hierdoor is de bediening nog beter om snel van oculair of adapter te wisselen zonder afbreuk te doen aan een veilige verbinding met de body.
 • Dubbele statiefbevestiging
  De statiefbevestiging heeft een dubbel bevestigingssysteem welke voorkomt dat de kijker op de statiefschoen wegglijdt of draait en zorgt voor extra stabiliteit bij langdurig gebruik.
  De statiefbevestiging heeft verwijderbare schroeven waarmee de spotting scope kan worden bevestigd aan 1/4″ en 3/8″ statiefkoppen. Met de statiefschroef erin kan de houder worden gebruikt op 1/4″ statieven. Door de schroef te verwijderen, kan de telescoop op 3/8″ statieven worden bevestigd. De oriëntatie van de spotting scope kan met een druk op de vergrendelknop gemakkelijk worden gewijzigd als u de kijkpositie wilt wijzigen.
 • Sterk, lichtgewicht en draagbaar
  Dankzij een 100% magnesiumlegering behuizing is de TSN-88 Prominar serie een van de meest compacte en lichtgewicht spotting scopes met dit formaat objectief. Een volledig waterdichte en stikstof-verzegelde behuizing plus Kowa KR coating op de optiek maakt de spotting scope betrouwbaar en robuust.
  Nog een groot voordeel van een magnesiumlegering is dat er geen turbulentie in de body is. De lichtstralen gaan kaarsrecht door de body zodat er een ongelofelijk stil beeld weergegeven wordt.
 • Filterdraad
  Op de body van de TSN-88A bevindt zich een 95 mm filterschroefdraad waarmee een beschermings- of uv-filter kan worden toegevoegd voor een betere bescherming.
  De zonnekap kan zelfs met een filter nog worden gebruikt.
 • Ontworpen om mee te digiscopen
  100% compatibel met het KOWA SYSTEM. Verwissel eenvoudig oculairen, accessoires en gebruik digiscoping adapters voor DSLR-camera’s en smartphones. Creëer een echt flexibel optisch instrument voor vele toepassingen.
 • 10 jaar garantie