Swarovski ST Vista 30×95

 13.999,00

Een robuuste, volledig weerbestendige outdoor telescoop met voortreffelijke optische kwaliteit.

Lees meer

Op voorraad

Schoonmaakdoek bij bestellingen boven €100,-
Vandaag besteld, zo snel mogelijk in huis
Ondersteuning van goede doelen

De ST Vista is de nieuwe robuuste outdoor telescoop van Swarovski. Deze telescoop, met de optische kwaliteit van de ATX/STX 95, is ontwikkeld voor bedrijven en organisaties die ergens een permanente telescoop willen opstellen waar iedereen gebruik van kan maken. Maar natuurlijk kan deze telescoop ook geleverd worden aan particulieren die er één in de tuin, dakterras of elders willen hebben. De ST Vista kan zelfs binnen geplaatst worden.

De optiek en het mechaniek is gebaseerd op de STX95HD. Om de telescoop zo stevig mogelijk uit te voeren zijn er een aantal technische wijzigingen doorgevoerd. Zo heeft deze telescoop geen zoommogelijkheden maar een vaste vergroting van 30x en is de scherpstelling verlegd naar een ring voor op het oculair. Hierdoor heeft deze telescoop een minimum aan uitwendig bewegende delen. Door de 30x groothoek  en het toepassen van de zogenaamde field flattener lenzen is dit de enige telescoop in dit segment die een breed en 100%  scherp beeld geeft. Door de 95 mm doorsnee van de frontlens kan er een overvloed aan licht binnenvallen, dus de ST Vista geeft van zonsopkomst tot zonsondergang een prachtig beeld. Dankzij de hoge lichttransmissie is de Swarovski ST Vista ook uitermate geschikt voor sterrenkijken. Met de 30x vergroting worden sterren dichtbij gehaald, zonder dat deze aan scherpte verliezen.

De buitenzijde is gemaakt van speciaal gecoat aluminium. Hierdoor is de ST Vista bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden, zout en zand.De telescoop is als één geheel gemonteerd op een, eveneens uit robuust aluminium opgetrokken, schommelkop. De lagers van de schommelkop zijn zo ingesteld dat te telescoop probleemloos 360 graden te roteren is en soepel van boven naar beneden gekanteld kan worden. Het geheel wordt geleverd met speciale slotbouten die alleen door de eigenaar verwijderd kunnen worden. Zo kan de telescoop op diverse zuilen, stellages of ondergronden gemonteerd worden.

Bij aanschaf biedt Swarovski een speciale service. Gedurende de eerste 5 jaar mag de gehele unit een aantal keer naar de fabriek worden gestuurd. Hier krijgt de unit dan zonder kosten een service beurt. Er kan er zelfs voor gekozen worden om het frontglas te laten vervangen. Hierdoor blijft een optimaal kijkgenot langdurig gegarandeerd.

Op Texel is bij Prins Hendrik Zanddijk door het Vogelinformatiecentrum op het nieuwe uitkijkpunt van Staatsbosbeheer een Swarovski ST Vista geplaatst. U kunt daar deze fantastische outdoor telescoop zelf testen.

Het Vogelinformatiecentrum is één van de exclusieve dealers voor deze speciale outdoor telescoop. Dit houdt in dat we de telescoop snel kunnen leveren. We kunnen geïnteresseerde bedrijven, instanties, particulieren goed informeren over plaatsing en de benodigde technische ondersteuning geven.Wilt u meer informatie over deze bijzondere telescoop of heeft u een project waar u een speciale robuuste outdoor telescoop zou willen plaatsen, neem dan even contact met ons op.

De ST Vista wordt geleverd inclusief schommelkop, CS cleaning set, speciaal vormgegeven schroefbit, cilinderkopschroeven M10x40 met veerring, in een robuuste aluminium transportbox.
Levertijd: circa 7 werkdagen.