Reizen als vogels

Nationaal Park Duinen van Texel maakte deze zomer een online spel, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Met het spel Reizen als vogels ontdek je meer over de bijzondere tocht die vogels afleggen met Texel als tussen- of eindbestemming. Als speler word je meegenomen van het moment van vertrek tot de aankomst op het eiland door middel van weetjes en quizvragen over deze lange reis.

Trekvogels vliegen jaarlijks duizenden kilometers om naar koelere, of juist warmere oorden te vliegen zodra het seizoen verandert. Texel is een populaire plek voor veel trekvogels, zoals de lepelaar, de grutto of de koekoek. Het eiland ligt namelijk op een goede plek in de westelijke Europese trekroute. Hierdoor is het de perfecte stop voor vogels om uit te rusten en op het voedselrijke wad een hapje te eten. We kunnen ons bijna niet indenken hoe een vogel zulke enorme afstanden kan afleggen en wat er allemaal bij komt kijken. Het vergt niet alleen een goede voorbereiding zoals een goede bodem en het uitstippelen van een route, maar ook kunnen navigeren en het ontwijken van gevaren onderweg.

Je speelt het nieuwe spel op reizenalsvogels.nl. Dit kun je doen als voorbereiding op je eigen reis naar Texel, als je al op het eiland bent, of als je er al bent geweest. En ben je op Texel aangekomen en wil je daar de (trek)vogels eens van heel dichtbij bekijken? Kom dan langs bij ons Vogelinformatiecentrum, waar je bijvoorbeeld de TX 8×42 verrekijker kunt uitproberen.

Lepelaars

Reizen als vogels