Swarovski komt met een nieuwe CL Curio 7×21

Swarovski komt in oktober 2021 met een nieuwe CL pocketkijker op de markt, de CL CURIO 7×21. Dit wordt de kleinste en lichtste kijker die Swarovski ooit heeft uitgebracht. Het wordt een verrekijker met top-techniek aan boord, dus met een uiterst scherp en helder beeld. De kijker is speciaal ontworpen door topontwerper Marc Newson. Deze ontwerper heeft in het verleden vooral naam gemaakt door zijn samenwerking met onder andere Apple, Louis Vutton en Montblanc. De kijker ziet er ook uitzonderlijk strak en modern uit. Hij is verkrijgbaar in het geheel donker en in het zilver met Burnt Orange.

De kijker is vooral ontwikkeld voor gebruikers die geen kijker om de nek willen hangen en wel altijd een kwaliteitskijker bij zich willen hebben. De 7x vergroting heeft als voordeel dat hij ondanks het kleine ontwerp toch een breed beeldveld overziet. Omdat een pocketkijker van nature (door de kleine omvang) al lastig stil te houden is, is de 7x vergroting een uitkomst. Daardoor krijg je toch een heel rustig beeld.

Het glas dat voor deze kijker gebruikt is, heeft een uitzonderlijke hoge lichttransmissie van maar liefst 90%. Dat is voor dit soort kijkers hoog en daardoor is het eindresultaat, ondanks de 21 mm lens doorsnee, een prachtig helder beeld. De adviesprijs ligt op 770 euro en ze zijn vanaf medio oktober leverbaar.

Wat technische gegevens.

Vergroting 7x
Effectieve lensdiameter 21 mm
Uittrede pupil 3 mm
Eyerelief 16 mm
Breedte van het beeldveld 135 meter op 1.000 meter afstand
Kijkhoek 7,7 graden
Kijkhoek voor brildragers 7,7 graden
Kortste scherpstelafstand 2,5 meter
Afmetingen 92x95x44 mm
Gewicht 250 gram

De nieuwe Swaroski CL Curio 7×21 is beschikbaar via de webwinkel.