Digiscopen met de TLS-APO adapter van Swarovski.

Fotograferen door je telescoop wordt steeds populairder. Met iedere camera met verwisselbare lenzen kan je tegenwoordig makkelijk door je Swarovski telescoop fotograferen (digiscopen). Mark Collier, van Swarovski, legt eenvoudig uit hoe dat werkt. Heeft u vragen over dit onderwerp, mail of bel ons gerust. In ons Vogelinformatiecentrum bent u altijd welkom om deze manier van fotograferen zelf uit te proberen. Wij hebben alle benodigde spullen altijd in huis (neem gerust uw eigen fotocamera mee).

De TLS Apo adpater en toebehoren zijn allemaal te bestellen via onze webwinkel

De TLS APO adapter is er in verschillende uitvoeringen, hieronder nog een keer het overzicht:

  • TLS APO 23 mm: deze is geschikt voor de systeemcamera’s met een 4/3 inch sensor.
  • TLS APO 30 mm: deze is geschikt voor de systeemcamera’s met een 4/3 inch sensor, maar geven dan een iets sterkere vergroting dan de 23 mm. En ze zijn geschikt voor de spiegelreflexcamera met een APS-c sensor (cropfactor 1.5-1.7x).
  • TLS APO 43 mm: deze is geschikt voor alle full frame camera’s (systeem en spiegelreflex).

Voor ieder merk camera is een aparte T2 ring nodig om de TLS-APO adapter te bevestigen aan de camera. De T2 ringen hebben de bekende T2 schroefdraad waarop de adapter wordt gezet en aan de andere zijde hebben ze de bajonetvatting van de betreffende camera (micro4/3, Canon EOS, Nikon, Sony, enz). Deze T2 ring moet altijd apart besteld worden.