FOGOL excursies gebruikt verrekijkers van het Vogelinformatiecentrum

Tijdens een prachtige vaarexcursies van FOGOL naar de Marker Wadden, neemt eigenaresse Debby Doodeman twintig verrekijkers van het Vogelinformatiecentrum in gebruik.

Debby Doodeman runt al een aantal jaren het bedrijf FOGOL en is gespecialiseerd in speciale vaarexcursies over het IJsselmeer en Markermeer. Onder andere De Kreupel en de Marker Wadden zijn regelmatig voorkomende excursiedoelen.

Maandelijks heeft Debby meerdere excursies. De vaartocht naar de Marker Wadden met de MS Friesland was een speciale tocht in samenwerking met onder andere Natuurmonumenten en Waarneming.nl. Aan boord waren leerzame lezingen en iedereen kon op de Marker Wadden met een van de vele gidsen mee. Ondanks het vroege tijdstip in maart, was er al veel te zien. De meeste vaarexcursies van Debby vinden tussen april en september plaats, dan is de vogeldiversiteit van het IJsselmeer en Markermeer op zijn top.

Om de mensen nog meer plezier van de vogels te laten beleven, zijn FOGOL en het Vogelinformatiecentrum Texel een samenwerking aangegaan. Hierdoor kan Debby het gehele vaarseizoen beschikken over 20 prachtige verrekijkers van het model TX42HD van Bynolyt. Deze zijn er in een 8x vergroting en een 10x vergroting. Het zijn kijkers die het Vogelinformatiecentrum samen met Bynolyt speciaal voor de vogelaar ontwikkeld heeft. Er is geen kijker in de prijsklasse van ruim 400 euro die zo helder en contrastrijk is als deze kijker. Deze Bynolyt geeft echt waar voor het geld. De TX 8x42HD kost 429 euro en de TX10x42HD kost 449 euro. De kijkers zijn te koop bij het Vogelinformatiecentrum en natuurlijk in onze webshop.

Tijdens de excursies van FOGOL zal het Vogelinformatiecentrum met enige regelmaat aan boord zijn om uitleg over verrekijkers te geven, maar tijdens alle excursies kunt u zelf deze prachtige TX42 kijkers van Bynolyt proberen.

Meer informatie over de excursies van FOGOL vindt u hier.