Huren en lenen

In het Vogelinformatiecentrum kunt u ook terecht voor het huren van optiek. We hebben meerdere opties.

Gratis service: Voor Vogelbescherming Nederland zijn we uitleenpunt van Waddenkijkers. Over de gehele wadden zijn er uitleenpunten om kennis te maken met een verrekijker. U kunt bij deze uitleenpunten voor één dag een verrekijker lenen. Het gaat hier om standaardkijkers. De Stern 8×42 met riem en tas. Deze service is geheel gratis. Wij vragen een borg van 50 euro (contant of pinnen), na afloop krijgt u deze borg natuurlijk weer terug (contant). Ook vragen wij een kopie van een legitimatiebewijs. Deze kopie maken we ongeldig en deze wordt vernietigd als u de kijker weer terugbrengt. U kunt op meerdere punten op Texel terecht voor deze zelfde service. Dat is op vakantiepark De Krim, Hotel Californie, Texelcamping Koogerstrand, Ecomare en Loodsmansduin.

Betaalde service: Wilt u echt een betere verrekijker huren of wilt u voor meerdere dagen een verrekijker gebruiken, dan hebben wij daarvoor goede verrekijkers van Bynolyt. Deze zijn er in de modellen 8×42 en 10×42. De huurprijs is 10 euro per dag en voor een volle week rekenen we zes dagen. De borg voor deze kijkers bedraagt 75 euro. Ook hebben we meerdere telescopen in de verhuur. Dit zijn telescopen van Swarovski of Meopta. De huur hiervan kost 25 euro per dag en ook hier betaalt u voor een week maar zes dagen. De borg bij een telescoop bedraagt 150 euro.

Mocht u een statief vergeten zijn, ook die hebben we in de verhuur. De kosten hiervan bedragen 10 euro per dag en de borg 50 euro.

Reserveren van bovenstaande kijkers, telescopen of een statief kan via het contactformulier. Let op de beschikbaarheid is beperkt.

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl