Swarovski

thumb K15 EL Familie liegend

Swarovski: Dit merk uit Oostenrijk kenmerkt zich door erg lichtsterke kijkers met een mooi natuurlijk kleurbeeld. De afwerking is meestal in het klassieke Swarovski groen, maar enkele modellen zijn ook in andere kleuren zoals zandkleurig of zwart verkrijgbaar. De rubber bekleding van de kijker ligt heel fijn in de hand en de balans is voor bijna iedereen perfect. De verrekijkers van Swarovski bestaan uit drie kwaliteitsklassen.

De CL en de CL pocket zijn de basis kijkers. CL staat voor compact en light. De CL pocket is er in 8×25 en 10×25. Deze zijn speciaal ontwikkeld om altijd mee te kunnen nemen. Deze kijkers vouwen makkelijk ineen tot een heel klein pakket wat makkelijk in een broekzak of jaszak past. De gewone CL bestaat uit de 8×30 en 10×30 kijker. Deze kijker is nog steeds klein en licht maar vouw niet geheel samen. Groot voordeel is dat de kijker gewoon met de volle hand vast te houden is waardoor je hem stabiel vast kunt houden.

De tweede serie is de SLC. Dit is de meest robuuste Swarovski serie ooit. Het glas is vergelijkbaar met de EL serie, maar de bouw van de kijkers is robuuster. Door het ontbreken van de zogenaamde field flattener lenzen staat de SLC net onder de EL serie gepositioneerd. Voor wie close focus niet het belangrijkste is, is dit de perfecte kijker. De SLC is verkrijgbaar tot van 8×42 tot 15×56.

De EL serie is één van de topmodellen Swarovski. Inmiddels levert men de derde generatie uit. Voor zien van een nieuw ophangsysteem met een eenvoudig in lengte verstelbare riem. De EL kijkers zijn verkrijgbaar in 8×32, 10×32, 8,5×42, 10×42, 10×50 en 12×50. Alle kijkers uit de EL serie zijn voorzien van Field Flattener lenzen voor een van rand tot rand scherp beeld zonder enige vertekening. Daar kan geen enkele andere kijker aan tippen. Verder is de kleurneutraalheid bijna perfect.

De NL Pure serie is de absolute top van alle verrekijkers. Dit allernieuwste model van Swarovski (2020) staat gerant voor een optimale kijkervaring. Geen kijker is zo helder en geen kijker geeft zo’n rustig en breed beeld als de NL Pure. Deze serie bestaat uit drie modellen, de 8×42, 10×42 en de 12×42. Alle modellen zijn net als bij de EL voorzien van Field Flattener lenzen en de licht doorlatendheid en het contrast is ongeëvenaard. De vormgeving van de kijker is opvallend anders waardoor de kijker optimaal gebalanceerd wordt in je handen.

Op het gebied van telescopen heeft Swarovski drie series:

De ATS / STS HD Deze serie is verkrijgbaar in een diameter van 65 en 80 mm. Deze telescoop met verwisselbaar oculair kan worden uitgerust met een oculair van 20-60x of met een groothoek oculair van 25-50x. Daarnaast kan je deze telescopen verkrijgen met een 45 graden inkijk (schuine inkijk) of een rechte inkijk.

De ATX/ STX / BTX modulaire serie. Deze moderne telescoop heeft net als de EL verrekijker ook de beschikking over de prachtige Field Flattener lenzen. Hierdoor geeft deze serie het beste en meest briljante beeld. Deze telescoop is ook bij uitstek geschikt om mee te digiscopen. Door de modulaire bouw is de lichtweg net iets korter dan vele andere telescopen waardoor de lichtsterkte ongeëvenaard is.  De ATX is er in 65mm, 85mm, 95mm en 115mm. De eerste twee hebben een vergroting van 25-60x en de 95 en 115 mm hebben een vergroting van 30-70x. De STX is de rechte uitvoering van de ATX (45 graden inkijk).

De BTX modulaire telescoop. Dit is een unieke telescoop. Deze telescoop maakt gebruik van de ATX lensdelen (65mm, 85mm, 95mm of 115mm) maar het oculairdeel is dubbel uitgevoerd. Hierdoor ontstaat een heus stereobeeld met een ongeëvenaarde scherptediepte en beeldervaring. De vergroting is een vaste vergroting van 30x indien uitgerust met een 65mm of 85mm lens of 35x indien uitgerust met een 95mm of 115mm lens.

Voor zowel de ATX en de BTX telescopen levert Swarovski een 1,7x extender. Deze kan snel en eenvoudig tussen het oculairdeel en het lensdeel geplaatst worden. Hierdoor is een vergroting van 125x mogelijk (op de ATX95 of 115).

In de vorm van de ST Vista levert Swarovski ook een buitentelescoop. Deze robuust van RVS uitgevoerde telescoop kan permanent buiten worden opgesteld en is hufterproof. Wij zijn speciale dealer voor de ST Vista. Wilt u dit type telescoop op een vogelkijkpunt of in een vogelhut plaatsen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij leveren door geheel Nederland.

Swarovski heeft ook tal van accessoires passend bij de telescopen of verrekijker. Ook heeft Swarovski tal van perfect passende fotoadapters voor zo goed als ieder type fotocamera. Digiscoping met een telescoop van Swarovski is geen enkel probleem.

Service: Als vogelinformatiecentrum zijn we een uniek servicepunt voor Swarovski. Wij zijn zogenaamde service-dealer. Wij hebben van de meeste verrekijkers en telescopen van Swarovski zo goed als alle wisselbare onderdelen op voorraad. Heeft u problemen met uw kijker, bent u een oogring kwijt, twijfelt u aan de kwaliteit, kom dan langs. U krijgt van ons altijd een eerlijk en objectief advies. Vaak kunnen we direct uw kijker of telescoop voorzien van nieuwe onderdelen. Dit is altijd kosteloos. Is de reparatie omvangrijker dan kunnen wij de verzending richting Oostenrijk op ons nemen. Wij zorgen er dan voor dat de kijker met de juiste klacht verzekerd naar Oostenrijk verzonden wordt. Wij houden contact met de reparatieafdeling en zorgen dat u op de hoogte blijft. Gemiddeld bent u de kijker dan 3-4 weken kwijt. Als u wilt kunt u in die periode gebruik maken van een ruilkijker van Swarovski. Voor deze service betaald u alleen de verzendkosten die we maken. Als er kosten gemaakt moeten worden om de verrekijker weer op orde te krijgen (bij val of stootschade) dan overleggen we altijd vooraf over de hoogte daarvan. Heeft u klachten over uw verrekijker of telescoop neem gewoon contact met ons op of kom langs.

Voor meer informatie kom langs of kijk op onze webshop.

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl