Outdoorkleding voor vogelaars

In ons Vogelinformatiecentrum treft u de zeer comfortabele jassen en broeken van Páramo. Dit unieke Engelse merk is in Engeland al jaren de best verkochte buitenkleding door vogelaars en natuurbelevers. Het doel van Páramo is om kleding te produceren die comfortabel is en dat ook onder  de zwaarste omstandigheden blijft. Páramo produceert uitstekende functionele kleding met minimale impact op het milieu. Daarbij wordt er ook mensvriendelijk geproduceerd. Het gebruik van alleen ademende of waterdichte materialen is niet voldoende om de meest comfortabele outdoor kleding te maken. Páramo combineert ingenieuze, innovatieve textiele systemen die zijn getest door Nikwax. Páramo is een specialist in het produceren van kleding waarbij condensatie, zweet en regen goed afgevoerd worden. Hierdoor is de kleding koel (ademend) wanneer dat nodig is, maar ook warm wanneer dat nodig is omdat immers alle vocht wordt afgevoerd. Want, zoals bekend, teveel vocht in je kleding zorgt ervoor dat je snel afkoelt wanneer je stopt met bewegen. Daarbij is het materiaal dat gebruikt wordt zeer licht in gewicht, ongelooflijk slijtvast en ritselt de stof nauwelijks wanneer je beweegt. Door dat laatste is de kleding dus ook uitermate geschikt voor (natuur)fotografen.

Uniek is de comfortabele geweven stof die dus fluisterstil, en toch waterproof en ademend is. De selectie jassen die wij hebben zijn voorzien van veel ruime zakken, waardoor de jassen, naast comfortabel, ook nog eens uiterst efficiënt zijn. Naast de top jassen hebben we ook heel geschikte fleeces. Deze zijn niet alleen een prima combinatie met de jassen maar kunnen ook prima zonder jas gedragen worden. Ze zijn allen winddicht en de wat zwaardere fleeces zijn ook zo goed als waterdicht. Kom zelf eens kennis maken met de kleding van Páramo.

Naast de jassen en fleeces vindt u in het Vogelinformatiecentrum ook een zorgvuldig uitgekozen collectie met Buff. De kenner weet dan waarover dit gaat. Buff maakt hals en nekwarmers die erg comfortabel en modieus zijn. Aan onze winderige kust vaak een uitkomst. Natuurlijk ontbreken handschoenen niet. Op Texel kan je beter het gehele jaar door handschoenen binnen handbereik hebben. In de vroege ochtend kan het in de duinen behoorlijk koud zijn, maar met harde wind langdurig over zee turen is zonder handschoenen ook geen pretje. Daarom hebben we handschoenen die je het gehele jaar kan gebruiken. We hebben veel keuze in handschoenen met afgeknipte vingers met een wand erover. Hierdoor kan je de verrekijker of je fototoestel perfect blijven bedienen.

In onze webshop staat een ruim assortiment, wilt u toch iets bestellen wat u niet kunt vinden, neem gerust contact met ons op.

Bekijk ons aanbod kleding van Páramo

Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner van Waarneming.nl